Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

Sixth Street Londra’daki yeni merkeziyle Avrupa’da genişliyor

Sixth Street Londra’daki yeni merkeziyle Avrupa’da genişliyor

Sixth Street Londra’daki yeni merkeziyle Avrupa’da genişliyor
29 Haziran 2024 00:20
21

Varlıkları 75 milyar doları bulan küresel bir yatırım şirketi olan Sixth Street, Londra Mayfair’de yeni bir bölgesel merkez açarak ve bu yıl 20 kadar çalışanı bünyesine katmayı planlayarak Avrupa operasyonlarını önemli ölçüde genişletiyor. Bu hamle, özel kredi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan şirketin 15 yıllık tarihindeki en büyük Avrupa işe alım girişimine işaret ediyor.

Goldman Sachs’taki 25 yıllık görev süresinin ardından Şubat ayında Sixth Street’e katılan eş yatırım müdürü Julian Salisbury, Avrupa özel piyasalarına olan güvenini dile getirdi. Salisbury, Sixth Street gibi firmaların artan ölçeği nedeniyle şirketlerin uzun vadeli özel yatırımcıların desteğiyle daha uzun süre gizli kalmaları için artan alternatifin altını çizdi.

Şirketin genişlemesi, Ares Capital ve Apollo Global Management (NYSE:APO) gibi ABD’li yatırım şirketlerinin Avrupa’da gelişen özel kredi piyasalarına girme yönündeki daha geniş bir eğilimi yansıtıyor. Bu piyasalar, geleneksel bankaların bilançolarında tutabilecekleri kredi riski miktarını sınırlayan daha sıkı düzenlemelerle karşı karşıya kalmaları nedeniyle ilgi görmeye başladı.

Özel krediler, toplam banka kredileri içinde hala küçük bir paya sahip olsa da, hızla büyümektedir. Bu hızlı genişleme, bazı düzenleyiciler ve finansçılar arasında, sektörün göreceli denetim eksikliği nedeniyle finansal istikrara yönelik potansiyel riskler konusunda endişelere yol açmıştır.

2009’da kurulan ve şu anda dünya çapında 600’den fazla kişiyi istihdam eden Sixth Street, şehrin zengin yetenek havuzuna atıfta bulunarak Londra’yı uluslararası işleri için birincil merkez olarak seçti. Salisbury, Brexit sonrası diğer şehirler rekabetçi hale gelirken, Londra’nın tercih edilen yer olmaya devam ettiğini belirtti. Ritz Hotel’in yakınındaki yeni Dover Street ofisleri, Londra’daki yaklaşık 60 kişilik mevcut işgücünü iki katına çıkararak 120 kişiye kadar personel barındırabilecek.

İngiltere’de önümüzdeki hafta yapılacak ulusal seçimler yaklaşırken, doğma büyüme İngiliz olan Salisbury, politikacıların, hayati bir değer olarak gördüğü Birleşik Krallık finansal hizmetler sektörünü koruyacaklarını umduğunu ifade etti.

Sixth Street, Airbnb ve profesyonel kadın futbolu franchise’ı Bay FC’deki hisseler de dahil olmak üzere çeşitli bir yatırım portföyüne sahiptir. Mart 2022’de firma, Credit Suisse’in eski küresel menkul kıymetleştirilmiş ürünler finansmanı başkanı Michael Dryden tarafından yönetilen özel bir yapılandırılmış ürünler işi başlattı.

Şirket ayrıca Real Madrid ve FC Barcelona gibi önemli futbol kulüplerine sermaye sağlamış ve bir ev geliştirme kredileri platformu olan Greensky’yi (NASDAQ:GSKY) satın alan KKR destekli konsorsiyumun bir parçası olmuştur.

2024 yılında Sixth Street’in önceliklerinden biri, ABD’deki gayrimenkul ekibinin başına Safehold (NYSE:SAFE) Inc. şirketinden Marcos Alvarado’yu getirmesinin ardından Avrupa’daki gayrimenkul varlığını geliştirmektir.

Sixth Street, 2021 ve 2022’deki düşüş piyasaları sırasında ağır yatırımlara direnmesine ve iki yıl önce Kensington Mortgages’ı Barclays’e satmasına rağmen, şimdi satıcıların daha büyük indirimlerinden yararlanmaya hazırlanıyor. Son satın almalar arasında 258 milyon € (275,72 milyon $) değerinde İtalyan süpermarketleri ve alışveriş merkezlerinden oluşan bir portföy de yer alıyor.

Salisbury, mevcut piyasa koşullarının altını çizerek, gayrimenkulü başarının kazananlar ve kaybedenler arasında ayrım yapma yeteneğine bağlı olduğu bir sektör olarak tanımladı ve kaldıraçlı getiri ticareti yerine operasyonel performansın önemini vurguladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.