Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Sinan Oğan Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı: ‘Kazanırsak yönetemeyeceğiz’ dedi

Türkiye, geçtiğimiz yılın 14 Mayıs’ında sandık başına giderek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oy kullandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda oyların yüzde 49,50’sinden fazlasını almasına ve en yakın rakibi Millet …

Sinan Oğan Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı: ‘Kazanırsak yönetemeyeceğiz’ dedi
29 Haziran 2024 21:50
43

Türkiye, geçtiğimiz yılın 14 Mayıs’ında sandık başına giderek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oy kullandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda oyların yüzde 49,50’sinden fazlasını almasına ve en yakın rakibi Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 puan fark atmasına rağmen, 50+1 oranında oy alamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

Seçimlerden üçüncü olarak ayrılan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Türkiye’nin selameti için Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini duyurmuştu.

Ata İttifakı temsilcilerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu ile bir protokol imzalayarak desteğini Millet İttifakı’na vermişti.

Kılıçdaroğlu, önce böyle bir protokol olmadığını, daha sonra da ‘iki kişinin namusuna teslim’ diyerek maddeleri açıklamayacağını söylemişti.

Protokolde İçişleri ve iki bakanlığın Özdağ’a verildiği görülmüştü.

Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı: ‘Kazanırsak yönetemeyeceğiz’ dedi

Sinan Oğan, katıldığı TV100 canlı yayınında, ikinci turda neden Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine sunduğu tekliflerin detaylarını anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine destek vermesi karşılığında Ümit Özdağ’a verdiğinden ‘âlâsını’ teklif ettiğini belirten Oğan,
“Ben devlet adamıyım. Meclis çoğunluğunu sağlayamayan Millet İttifakı’nı desteklemek ülkede büyük bir kriz doğururdu. Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul etseydim bakanlıklarım olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık alacaktım.”

diye konuştu.
Oğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisine kazanmaları durumunda da
“Ülkeyi yönetemeyeceğiz, kriz çıkar.”

dediğini aktardı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.