Dolar 32,5466
Euro 34,9902
Altın 2.438,74
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Lockheed Martin ABD Ordusu ile 4,5 milyar dolarlık sözleşme imzaladı

Lockheed Martin ABD Ordusu ile 4,5 milyar dolarlık sözleşme imzaladı

Lockheed Martin ABD Ordusu ile 4,5 milyar dolarlık sözleşme imzaladı
29 Haziran 2024 01:50
49

ABD Ordusu, Patriot Füze sistemi için savunma yüklenicisi Lockheed Martin ile 4,5 milyar dolarlık önemli bir sözleşme imzaladı. Pentagon’un bugün doğruladığı bu gelişme, savunma ve havacılık çözümleriyle tanınan şirket için önemli bir anlaşma anlamına geliyor.

NYSE:LMT olarak listelenen Lockheed Martin’in çok yıllı anlaşmayı teslim etmesi bekleniyor, ancak sözleşmenin süresi ve tedarik edilecek füze sistemlerinin sayısına ilişkin belirli ayrıntılar duyuruda açıklanmadı.

Karadan havaya bir savunma mekanizması olan Patriot Füze sistemi insansız hava araçlarını, seyir füzelerini ve kısa menzilli ya da taktik balistik füzeleri tespit, takip ve angaje etmek üzere tasarlanmıştır. Bu sözleşme, artan küresel güvenlik sorunları karşısında ABD ordusunun füze savunma kabiliyetlerine yaptığı yatırımın devam ettiğini gösteriyor.

Lockheed Martin’in hisseleri, piyasa bu önemli savunma sözleşmesinin etkisini değerlendirirken önümüzdeki işlem seanslarında bu habere tepki verebilir. Sözleşme, anlaşma süresi boyunca şirketin mali performansına katkıda bulunabilir ve savunma sektöründeki konumunu etkileyebilir.

Şu an itibariyle, ödeme planının mali koşulları ya da anlaşmaya olası bir uluslararası katılım kamuya açıklanmamıştır. Duyuru sadece ABD Ordusu ile Lockheed Martin arasındaki anlaşmayla ilgili olup, sözleşmenin daha geniş kapsamlı sonuçlarına ilişkin ek ayrıntılar içermemektedir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.