Dolar 32,5744
Euro 35,0367
Altın 2.431,65
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Binance, menkul kıymet iddiaları nedeniyle SEC davasıyla karşı karşıya

Binance, menkul kıymet iddiaları nedeniyle SEC davasıyla karşı karşıya

Binance, menkul kıymet iddiaları nedeniyle SEC davasıyla karşı karşıya
29 Haziran 2024 23:36
86

Bir ABD Bölge Mahkemesi yargıcı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para borsası Binance’e karşı açılan davanın büyük ölçüde devam edeceğine karar verdi. Karar Cuma günü Columbia Bölgesi Yargıcı Amy Berman Jackson tarafından verildi ve davada önemli bir gelişmeye işaret etti.

SEC’in Haziran 2023’te başlattığı dava, Binance ile kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao’nun menkul kıymetler yasalarını ihlal eden faaliyetlerde bulunduğunu iddia ediyor. SEC, suçlamalar arasında Binance’in işlem hacimlerini manipüle ettiğini, müşteri fonlarını kötüye kullandığını, ABD’li müşterilerin politikalarına aykırı olarak platformuna erişmesine izin verdiğini ve piyasa gözetiminin sağlamlığını yanlış beyan ettiğini iddia ediyor.

Ayrıca, düzenleyici kurum, Binance’in kayıtsız menkul kıymetler olarak gördüğü çeşitli kripto tokenlerin alım satımına yasadışı bir şekilde olanak sağladığını iddia etmektedir. Davanın bu yönü, hakimin kararına göre ilerleyecektir.

Binance için yaşanan gerilemeye rağmen, karar kripto para borsası ve genel olarak sektör için bir umut ışığı oldu. Yargıç Jackson, SEC’in Binance tokenlarının ikincil piyasa satışlarının (Binance dışındaki taraflarca farklı borsalarda satılanlar) menkul kıymet işlemleri oluşturduğunu yeterince göstermediği yönündeki önceki bir mahkeme kararını kabul etti.

Bu dava, Kasım ayında borsanın Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile yasadışı finansla ilgili ihlallerle ilgili sorunları çözmek için 4,3 milyar dolar ödemeyi kabul ettiği bir anlaşmanın ardından Binance’in karşılaştığı zorluklara ekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.