Dolar 32,7431
Euro 35,2187
Altın 2.446,12
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

Arjantinli Milei reform sonrası faiz indirimlerinin devam edeceğini ima etti

Arjantinli Milei reform sonrası faiz indirimlerinin devam edeceğini ima etti

Arjantinli Milei reform sonrası faiz indirimlerinin devam edeceğini ima etti
29 Haziran 2024 00:11
17

Önemli bir ekonomik reform paketinin kabul edilmesinin ardından Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei bugün yerel basına yaptığı açıklamada ülkenin parasal rejiminin değişmeye hazır olduğunu belirtti. Ayrıntılar verilmemekle birlikte, Başkan’ın açıklamaları ülkenin faiz indirimlerine devam edebileceğine işaret ediyor.

LN+ yayın kuruluşuna verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Milei, alt meclisin önemli bir ekonomik reform paketini onayladığı yasama zaferinin sonuçlarını tartıştı. Paket, yatırımları teşvik etmek üzere tasarlanmış tedbirleri içermekte ve bazı kamu iktisadi teşebbüslerinin özelleştirilmesini kapsamaktadır. Ayrıca, gelir vergisinde yapılacak değişiklikler de dahil olmak üzere vergi sisteminde kapsamlı bir revizyon öngörüyor.

Başkan Milei’nin Aralık ayında göreve gelmesinden bu yana Arjantin Merkez Bankası gösterge faiz oranını agresif bir şekilde %100’den %40’a indirdi. Başkan’ın son yorumları, yasama zaferinin ardından yeni para stratejisinin bir parçası olarak bu faiz oranlarını düşürme eğiliminin devam edebileceğini gösteriyor.

Kabul edilen ekonomik reform paketi, Cumhurbaşkanı Milei’nin ülke ekonomisini yeniden canlandırmayı amaçlayan gündeminin önemli bir bileşenidir. Özgürlükçü kimliğiyle tanınan Cumhurbaşkanı, devletin ekonomiye müdahalesini azaltan ve serbest piyasa ilkelerini teşvik eden politikaları savunuyor.

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme kararı, Cumhurbaşkanı Milei’nin yönetimi altında önemli bir hamle olmuştur ve piyasa ülkenin para politikasındaki sonraki adımları yakından izleyecektir. Reformlar ve potansiyel faiz indirimleri, Arjantin’in ekonomik zorluklarını ele almak ve büyüme ve yatırım için daha elverişli bir ortamı teşvik etmek için daha geniş çabaların bir parçasıdır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.