Dolar 32,7372
Euro 35,2754
Altın 2.447,13
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

Almanya’dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi

F Grubu’nda son olarak Çekya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, EURO 2024’te son 16 turuna yükseldi. Turnuvanın ev sahibi Almanya, Türkiye’nin maçları ile ilgili tepki çeken bir karara imza attı.

Almanya’dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi
29 Haziran 2024 00:38
36

EURO 2024’te heyecan tam gaz sürerken ev sahibi Almanya, son 16 turu maçları öncesi aldığı kararla Türk taraftarların tepkisini çekti.

Turnuvada son olarak F Grubu’nda Çekya ile karşılaşan ve rakibini 2-1 mağlup edip son 16 turuna yükselen Türkiye, 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile kozlarını paylaşacak.

Bu maç öncesi Alman devlet televizyonları ARD ile ZDF, Leipzig şehrinde oynanacak müsabakayı canlı yayınlamama kararı aldı.


YAKLAŞIK 4 MİLYON TÜRK VERGİ ÖDÜYOR

Yaklaşık 4 milyon gurbetçi vatandaşımızın bulunduğu Almanya’da, üç ayda bir kez olmak üzere devlet kanalları ARD ve ZDF’e yaklaşık 30 Euro Radyo Televizyon vergisi ödeniyor.

Bu durumda Almanya’daki Türkler, televizyon vergisi de ödedikleri halde maçı devlet kanallarında izleyemeyecekler.

Devlet televizyonlarının kararı ülkede özellikle Türkler tarafından büyük tepki ile karşılanırken Almanya’daki vatandaşlar da kamu televizyonlarının bu kararını protestoya hazırlanıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.