Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

AB, Temu ve Shein’den teknoloji kurallarına uyum konusunda ayrıntılı bilgi talep ediyor

AB, Temu ve Shein’den teknoloji kurallarına uyum konusunda ayrıntılı bilgi talep ediyor

AB, Temu ve Shein’den teknoloji kurallarına uyum konusunda ayrıntılı bilgi talep ediyor
29 Haziran 2024 00:22
22

Avrupa Birliği’nin teknoloji düzenleyicileri, Çinli hızlı moda online perakendecileri Temu ve Shein’e bir yönerge yayınlayarak, 12 Temmuz 2024 tarihine kadar bloğun Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) uyumlarına ilişkin ayrıntılı açıklamalar sunmalarını istedi. Bu eylem, platformlarında yasadışı ve zararlı içeriklerin ele alınmasıyla ilgili olarak tüketici örgütleri tarafından yapılan şikâyetleri takip etmektedir.

Çok Büyük Çevrimiçi Platformlar olarak, önemli kullanıcı tabanlarından kaynaklanan bir atama, Temu ve Shein daha fazla inceleme altındadır ve DSA kapsamında daha katı yükümlülüklerle karşı karşıyadır. Bu yükümlülükler, yasadışı içeriğin ele alınması ve arayüzlerinde karanlık modeller olarak bilinen aldatıcı veya manipülatif uygulamaların önlenmesi için daha sağlam önlemleri içermektedir.

Avrupa Komisyonu özellikle şirketlerin yasadışı ürünler hakkında kullanıcılardan gelen bildirimleri nasıl yönettikleri, öneri algoritmalarının şeffaflığı, küçüklerin korunması, tüccarların izlenebilirliği ve uyum önlemlerinin tasarım süreçlerine entegrasyonu hakkında bilgi talep etti.

Söz konusu yaptırım kararı, Komisyon’un şirketlerden kapsamlı ayrıntılar talep etmesine yol açan yukarıda bahsi geçen tüketici örgütü şikayetinin doğrudan bir sonucudur.

Komisyon’un talebine cevaben Temu’dan bir temsilci, şirketin AB yetkilileriyle işbirliği yaptığını belirtti ve faaliyet gösterdiği pazarlarda ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uyma taahhüdünü bir kez daha teyit etti.

Raporlama zamanı itibariyle Shein konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmamıştır. DSA’ya uymayan şirketler, küresel cirolarının %6’sına kadar varabilen cezalarla karşı karşıya kalabilir ve bu da AB içinde faaliyet gösteren işletmeler için yasanın hükümlerine uymanın öneminin altını çizer.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.