Dolar 32,7474
Euro 35,1962
Altın 2.446,44
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 30°C

AB, teknoloji devlerinin yapay zeka ortaklıkları hakkında daha fazla girdi toplayacak

AB, teknoloji devlerinin yapay zeka ortaklıkları hakkında daha fazla girdi toplayacak

AB, teknoloji devlerinin yapay zeka ortaklıkları hakkında daha fazla girdi toplayacak
29 Haziran 2024 00:14
21

Avrupa Birliği’nin antitröst düzenleyicileri, büyük teknoloji şirketlerinin dahil olduğu son yapay zeka ortaklıkları hakkında ek girdi toplamaya hazırlanıyor. AB rekabet komiseri Margrethe Vestager bugün yaptığı açıklamada, kurumun Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve OpenAI arasındaki işbirliklerinin yanı sıra Google’ın Samsung’un cihazları için yaptığı yapay zeka anlaşması hakkında üçüncü taraflardan daha fazla görüş alacağını duyurdu.

Bu hamle, AB’nin özellikle yapay zeka alanında teknoloji endüstrisinin rekabet ortamını incelemeye devam ettiği bir dönemde geldi. Mart ayında Vestager’in ekibi Microsoft, Google, Meta’nın Facebook’u ve ByteDance’ın TikTok’u dahil olmak üzere birçok büyük teknoloji firmasına yapay zeka ortaklıklarına ilişkin anketler dağıttı. Bu anketlere verilen yanıtlar değerlendirildi ve yeni bir sorgulama turuna yol açtı.

Bugün bir konferansta konuşan Vestager, “Yanıtları inceledik ve şimdi Microsoft ile OpenAI arasındaki anlaşma hakkında bilgi almak için bir takip talebi gönderiyoruz. Belirli münhasırlık maddelerinin rakipler üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmayacağını anlamak için.”

AB’nin bu anlaşmalara yönelik soruşturması, yapay zekanın tüketici cihazlarına ve hizmetlerine entegrasyonunun pazardaki rekabeti veya yeniliği engellememesini sağlamaya yönelik daha geniş bir çabanın parçasıdır. Bu soruşturmanın sonuçları, teknoloji devlerinin AB’nin yargı yetkisi dahilinde, özellikle de yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda nasıl faaliyet gösterdikleri üzerinde önemli etkilere sahip olabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.