Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

TÜRKSAT 6A UZAYA NE ZAMAN GİDECEK? Bakan Abdülkadir Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın uzaya gönderileceği tarihi açıkladı. SpaceX tarafından Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilek olan Türksat 6A ile ilgili tüm detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Türksat 6A uzaya ne zaman gidecek?

TÜRKSAT 6A UZAYA NE ZAMAN GİDECEK? Bakan Abdülkadir Uraloğlu açıkladı
28 Haziran 2024 13:20
15

TÜRKSAT 6A UYDU UZAYA NE ZAMAN GİDECEK? – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan müjdeli haber geldi. Türksat 6A uydunun uzaya gidecği tarih açıklandı. Uydu SpaceX’in Falcon 9 Roketi ile gönderilecek. Türksat 6A ile ilgili tüm detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Türksat 6A uzaya ne zaman gidecek?

TÜRKSAT 6A UYDU UZAYA NE ZAMAN GİDECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği uydunun 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece yörüngeye gönderileceğini açıkladı. Türksat 6A uydusu, SpaceX’in Falcon 9 Roketi gönderilecek. Türksat 6A uydusu 10 gün sürecek yolculuk ardından yörüngesine ulaşacak ve en az 1 ay sürecek testler yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.