Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 29°C

Rosenblatt, Artan Değişim Riski Nedeniyle Alphabet’in Notunu Nötr’e Düşürdü

Rosenblatt, Artan Değişim Riski Nedeniyle Alphabet’in Notunu Nötr’e Düşürdü

Rosenblatt, Artan Değişim Riski Nedeniyle Alphabet’in Notunu Nötr’e Düşürdü
28 Haziran 2024 14:37
15

Rosenblatt analistleri Alphabet (NASDAQ:GOOGL) hisseleri için değerlendirmelerini ‘Satın Al’dan ‘Nötr’e indirdi. Şirketin tepkisini gözlemlemenin akıllıca olacağını öne süren birkaç potansiyel zorluğa işaret ediyorlar. Bu zorluklar arasında, yapay zekânın internet arama yetenekleri üzerindeki olası etkileri yer alıyor; bu da yapay zekâ özetlerinin uygulanması nedeniyle aramayla ilgili reklamlardan elde edilen gelirin azalmasına yol açabilir. Analistlere göre ayrıca, Alphabet’in arama pazar payının Bing lehine azalıyor olabileceğine dair artan kanıtlar var.

Bankacılık firması ayrıca, Walmart (WMT) gibi şirketlerin Amazon’un (NASDAQ:AMZN) bu sektördeki yaklaşımını taklit etmeye başlamasıyla, arama reklamı gelirinin çevrimiçi perakende reklam platformlarına taşınmasındaki olası artışa dikkat çekti.

Bir diğer potansiyel sorun ise Amazon’un video reklamcılığı pazarına güçlü bir şekilde girmesi. Reklamların bu yıldan itibaren Prime Video’ya varsayılan olarak dahil edilmesi ve Mayıs ayında başlayan önemli bir ilk satış kampanyası bekleniyor. Bu durum YouTube’daki reklam satışları pazarını etkileyebilir.

Analistler, rekabetçi piyasa güçlerinin Alphabet’i yapay zeka için sermaye harcamalarına şu anda öngörülenden daha fazla harcama yapmaya zorlayabileceği endişesini dile getiriyor.

Ayrıca, Alphabet’in hisse senedi için fiyat hedeflerini 182 dolardan 181 dolara hafifçe düşürdüler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.