Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 29°C

Micron, DRAM üretimini EUV litografisiyle güçlendiriyor

ABD’li yarı iletken üreticisi Micron, DRAM üretiminde bugüne kadar yüksek hacimli bellek yongalarının üretimi için DUV yani derin ultraviyole litografi araçlarını kullanarak ilerlemişti. Firmanın rakipleri üretim süreçlerini aşırı ultraviyole …

Micron, DRAM üretimini EUV litografisiyle güçlendiriyor
28 Haziran 2024 10:07
43
ABD’li yarı iletken üreticisi Micron, DRAM üretiminde bugüne kadar yüksek hacimli bellek yongalarının üretimi için DUV yani derin ultraviyole litografi araçlarını kullanarak ilerlemişti. Firmanın rakipleri üretim süreçlerini aşırı ultraviyole litografi (EUV) makinelerine kaydırırken Micron aceleci davranmamıştı. Ancak firma şimdi EUV’yi benimseyeceğini açıkladı.

Micron, EUV’ye geçiyor

Firma bu yıl EUV kullanarak 1γ (1-gama) üretim sürecinde pilot bellek üretimine başlamış durumda. Bu bellekler 2025 yılında ise seri üretime geçiş yapacak. Yapılan açıklamada pilot üretimin iyi bir şekilde ilerlediğinin de altı çiziliyor. Bununla birlikte Micron, 1γ (1-gama) DRAM süreç teknolojisine büyük umutlar bağlıyor. Firma, EUV sayesinde sektördeki en küçük DRAM hücrelerini üretmek istiyor. Bu sayede sektördeki en ucuz ve daha enerji verimli bellek yongalarının üretilmesi hedefleniyor.

Öte yandan EUV’ye geçişle birlikte DRAM yongalarının performansında ne gibi kazanımların olacağı ise henüz belli değil. Ek olarak pilot üretim programı şirketin Japonya’daki tesisinde gerçekleştiriliyor. Micron’un EUV’ye geçişi ise bir sürpriz değil. Firma zaten bir süredir ASML’nin Twinscan NXE EUV litografi makinelerini deniyor ve üretim akışlarını yeni araçlara entegre etmek için testler gerçekleştiriyordu. EUV destekli 1γ ve 1δ (1-delta) üretim teknolojilerinin ötesinde Micron, 3D DRAM mimarilerinin yanı sıra önümüzdeki yıllarda DRAM üretimi için ASML’nin en yeni High-NA EUV makinelerinin kullanımını da araştırıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.