Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 29°C

İranlılar Van’da sandık başına gitti

Türkiye’de bulunan İranlılar, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimi için 7 kentte sandık başına gitti. Van’daki İranlılar, Ticaret ve Sanayi Odası’nda kurulan sandıklarda oy kullanıyor.

İranlılar Van’da sandık başına gitti
28 Haziran 2024 11:40
25

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin 19 Mayıs’ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonrası, ülkede seçim kararı alındı. 4 adayın yarıştığı 14’üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi için İran İslam Cumhuriyeti’nin yanı sıra yurt dışında bulunan İranlılar da oylarını kullanıyor. Türkiye’de yaşayan İranlılar da, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Trabzon ve Van’da kurulan 8 ayrı sandıkta oy kullanacak. Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 18.00’da sona erecek. Katılımın yoğun olması durumunda ise seçim süresinin uzayabileceği belirtildi.

Van’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda kurulan sandıkta oy kullanan İranlılar, bu seçimde çok umutlu olduklarını söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İran İslam Cumhuriyeti’nde bugün çok önemli bir seçimin yapıldığını, bu seçim için Türkiye’de de 7 kentte kurulan 8 sandıkta oy kullanma işleminin yapıldığını, oda olarak da buna ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.