Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 29°C

Binance, Dolandırıcıları Platformdan Atmak İçin Yeni Bir Ödül Sistemi Duyurdu

Kripto borsası Binance, üzerindeki baskıları hafifletmek için yeni bir ödül sistemini devreye sokuyor.

Binance, Dolandırıcıları Platformdan Atmak İçin Yeni Bir Ödül Sistemi Duyurdu
28 Haziran 2024 14:20
21

Bütün büyük firmalar zaman zaman kapsamlı iç denetimler gerçekleştiriyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance de benzer bir denetimin ardından, platformun hizmet ve özelliklerinin istismar edilebildiğini ortaya çıkardı. Kripto borsası, işlem ücretlerinin artması, API limitlerine ulaşılması gibi sorunları gibi adil olmayan işlemlere neden olan istismarlara karşı firma harekete geçti. 

Dünya çapında devlet yöneticilerinden gelen yasal hamlelerin ardından Binance bazı değişiklikler için kolları sıvamış durumda. Firmanın blog gönderisinde, suç odaklarının alt hesapları hedef aldıklarını, alt cüzdanları kontrol ettiğini ve güvenlik önlemlerini aşmak için de fon yönetim hesaplarını kullandıklarını belirtti. 

Şüpheli işlemleri bildirenlere ödül

Binance, bu türden istismarları engellemek amacıyla inovatif izleme teknolojileri kullanmaya başladıklarını ve “tüm potansiyel veya şüpheli kötüye kullanımları” inceleyerek gerekli aktiviteleri aldıklarını ifade etti. Binance, BtcTurk’ten çalınan milyonlarca dolarlık kripto varlığın da işlemlerini dondurmuştu. 

Platformu daha da güvenli hâle getirmeyi amaçlayan Binance, şüpheli işlemleri bildirenlere ödül vereceği programı başlattı. Kripto para borsasının kullanıcı sayısı, 2023 sonunda 170 milyonu bulmuştu. Öte yandan Binance, Hindistan tarafından 2,25 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmış ve kara para aklamayı engelleyememekle itham edilmişti. 

Öte yandan Hong Kong, Türkiye gibi pek çok ülke de kripto paralara düzenleme getirmek için çalışıyor. Yine de Binance, 2,26 trilyon dolarlık hacmi ile faaliyetlerine devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.