Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 29°C
Per 29°C

Arabasını kullanmayı bırakanlara 1.000 dolar verecekler

Ülkemizde olmasa da Dünya’da en önemli ulaşım seçeneklerinden biri olan Uber, seçilecek katılımcılara, arabalarını kullanmayı bırakmaları karşılığında 1.000 dolar vereceğini duyurdu.

Arabasını kullanmayı bırakanlara 1.000 dolar verecekler
28 Haziran 2024 13:37
25

Ülkemizde sancılı günler geçiren Uber, ABD’de halen sıklıkla kullanılan bir ulaşım seçeneği. İşte o Uber, bir süreliğine aracınızdan vazgeçmenizi ve bunun yerine alternatif ulaşım seçeneklerini kullanmanızı istediği yeni bir deney başlattı. Şirket, ABD ve Kanada’da yaşayan insanlar için özel araçlarını beş hafta boyunca terk etmelerini gerektiren “Bir Araç Daha Az” adlı bir kampanya duyurdu.

Bunun karşılığında Uber, katılımcılara toplu taşıma, Uber uygulamasında rezervasyon yaptırılabilen Lime e-bisikletler ve e-scooter’lar, araç kiralama ve araç paylaşımı gibi diğer ulaşım modlarında harcayabilecekleri 1.000 ABD doları verecek.

ABD Ulusal Hane Halkı Seyahat Araştırması’ndan (NHTS) elde edilen veriler, 233 milyondan fazla özel aracın ABD yollarında dolaştığını ve bunların yaklaşık 80 milyonunun günde 10 milden (yaklaşık 16 kilometre) daha az yol kat ettiğini gösteriyor.

Kampanya, 22 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri ​​arasında Los Angeles, Chicago, Washington D.C., Miami, San Francisco, Toronto ve Vancouver’da yaşayan 18 yaş ve üzeri kişiler için geçerli olacak. Uber, deney için toplam 175 katılımcı seçecek.

Uber daha önce Avustralya’da da benzer bir deney gerçekleştirmiş ve 58 katılımcıdan bir ay boyunca araçlarını bırakmalarını istemişti. Katılımcılar, seyahatlerinin çoğunda araçlarını bırakarak alternatif ulaşım araçlarını kullandılar. Ancak, en az dört farklı toplu taşıma modeline ihtiyaç duyduklarını, kendi araçlarını kullanmanın kolaylığını beğendiklerini ve sürekli ulaşılabilirliğe değer verdiklerini de bildirdiler.

Uber, bu kampanyanın bir parçası olarak katılımcıların hangi ulaşım modellerini kullandıklarını ve bunun günlük yaşam tarzlarını nasıl etkilediğini belirterek deneyimlerini belgelemelerini istiyor. Şirket, deneyin etkilerini ölçmek için araştırma danışmanlığı Behavioral Insights Ekibi ile de ortaklık kurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.