Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Samsung’dan yeni ISOCELL kamera sensörleri!

Samsung, üç yeni ISOCELL kamera sensörü ile amiral gemileri için olmasa da kaliteli performans sunmayı hedefliyor…

Samsung’dan yeni ISOCELL kamera sensörleri!
27 Haziran 2024 11:23
38

Android telefon denildiğin akla gelen Samsung, kamera sensörleri ile de pazar payını genişletiyor. Bugün firma tarafından resmi olarak üç yeni ISOCELL kamera sensörü duyuruldu. Her ne kadar amiral gemisi telefonlar için olmasa da, yeni lensler telefoto ve ultra geniş açılı gibi alt kameralar yerine kullanılabilir. İşte yeni Samsung ISOCELL kamera sensörleri…

Samsung ISOCELL GNJ, HP9, JN5 kamera sensörleri duyuruldu

Her ne kadar Samsung telefon piyasasında yer alsa da kamera sensörleri, diğer firmalar tarafından da kullanılıyor. Yeni tanıtılan ISOCELL GNJ, HP9, ve JN5 sensörleri, ana kamera olarak amiral gemilerinde kullanılamasa da üst segment cihazlarda telefoto ve ultra geniş açılı lens olarak kullanılması bekleniyor. Tabii ki her sensör birbirinden farklı özelliklere sahip.

Samsung ISOCELL HP9

200 megapiksel özelliği ile öne çıkan ve dikkat çeken ISOCELL HP9, 1/1.4 inç optik formatı ile ISOCELL HP3’e kıyasla yüzde 12 daha yüksek ışık hassasiyeti ve yüzde 10 gelişmiş oto fokus performansı sağlıyor. Aslında pek de yabancı olmadığımız lens, vivo X100 Ultra modelinde telefoto kamera olarak halihazırda kullanılıyor.

Samsung ISOCELL GNJ

ISOCELL GNJ ise 50 megapiksel sunan bir sensör ve 1/1.57 inç optik formatı ile öne çıkıyor. Çift pikselli otomatik odaklanma özelliği ile düşük ışıkta ve zorlu koşullarda bile hızlı ve akıcı odak sunan GNJ, önizleme modunda yüzde 29 ve 4K 60fps video kaydederken yüzde 34 daha az güç harcıyor.

Samsung ISOCELL JN5

Bugün Samsung tarafından tanıtılan ISOCELL kamera sensörlerinden bir diğeri de JN5 oldu. 50 Megapiksel sunan sensör 1/2.76 inç optik formatı ile ultra geniş açılı lensler için birebir üretilmiş diyebiliriz. Düşük ışık koşullarında Noise azaltarak piksel cinsinden aktarımı artırmak için Samsung’un Çift Dikey Aktarım Kapısı (Dual VTG) teknolojisini kullanıyor. Nispeten ufak boyutu ile selfie kamerası, telefoto, ve ultra geniş açılı lens olarak kullanılabilir.

Peki ya siz Samsung’un yeni duyurdu ISOCELL kamera sensörleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeterli performansı sergileyecekler mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.