Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

LME, depo ağını genişletmek için Hong Kong’u değerlendiriyor

LME, depo ağını genişletmek için Hong Kong’u değerlendiriyor

LME, depo ağını genişletmek için Hong Kong’u değerlendiriyor
27 Haziran 2024 14:23
34

Borsanın sahibi Hong Kong Exchanges and Clearing’in (HKEX) CEO’su Bonnie Chan’e göre Londra Metal Borsası (LME), Hong Kong’u küresel depo ağı için potansiyel bir yer olarak değerlendiriyor. Bu hamle, LME’nin dünya çapında lojistik kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçasıdır.

HKEX’in 2012 yılında LME’yi 2,2 milyar dolara satın almasından bu yana stratejik hedeflerinden biri, dünyanın en büyük endüstriyel metal tüketicisi olan Çin’de LME’ye kayıtlı depolar kurmak olmuştur. Dünyanın en büyük metal pazarı olan LME, şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya’da 32 noktada onaylı depolama tesisleri işletmektedir. Bu tesisler, LME’de işlem gören sözleşmelerin ayrılmaz bir parçası olan alüminyum, bakır ve çinko gibi metallerin teslimatı için çok önemlidir.

Hong Kong’da düzenlenen bir LMEWeek Asia etkinliğinde konuşan Chan, Hong Kong’daki LME depolarının eklenmesinin anakaranın fiziksel metal piyasaları ile uluslararası fiyatlandırma mekanizmaları arasındaki boşluğu doldurabileceğini vurguladı. Daha fazla piyasa arbitraj fırsatı, gelişmiş teslimat ağları ve güney Çin’e karayolu bağlantısı sayesinde daha iyi lojistik maliyetleri gibi potansiyel faydaların altını çizdi.

Gelişme için bir zaman çizelgesi verilmemiş olsa da, LME’nin piyasa geliştirme başkanı Robin Martin aynı etkinlikte bu girişimle ilgili olarak yılın ilerleyen dönemlerinde bir güncelleme yapılabileceğini belirtti.

Ancak önerinin eleştirilecek yanları da yok değil. Çin’in Hong Kong’daki yabancı işletmeler ve bireyler üzerinde artan etkisinin yaratacağı risklere ilişkin endişeler dile getiriliyor. Ayrıca, Hong Kong’daki depo alanının maliyetinin diğer yakın yerlere kıyasla daha yüksek olduğu ve şehrin önemli bir metal tüketicisi olmadığı bildiriliyor.

Konuyla ilgili bir gelişme olarak, LME CEO’su Matt Chamberlain borsanın depo ağını Suudi Arabistan’ın Cidde limanını da kapsayacak şekilde genişletmek için nihai kural koyma konusunda danışmanlık yaptığını belirtti. Chamberlain, LMEWeek Asia etkinliğinde bu girişimle ilgili iyimserliğini dile getirdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.