Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Yuanın küreselleşmesi için daha fazla uygulamaya ihtiyaç olduğu belirtiliyor

Yuanın küreselleşmesi için daha fazla uygulamaya ihtiyaç olduğu belirtiliyor

Yuanın küreselleşmesi için daha fazla uygulamaya ihtiyaç olduğu belirtiliyor
26 Haziran 2024 11:20
15

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited CEO’su Bonnie Chan, Çin yuanının küresel olarak daha fazla kullanılabilmesi için hisse senetleri ve tahviller gibi daha fazla “uygulamaya” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çin hükümeti, ABD dolarının değer kaybettiği uluslararası finans piyasasında “renminbi” ya da “RMB” olarak da bilinen Çin yuanının küresel kullanımını arttırma hedefini uzun zamandır dile getirmekte.

Dünya Ekonomik Forumu’nun Çin’in Dalian kentinde düzenlenen “Yaz Davos’u” toplantısında konuşan Chan, insanların ticaret için ya da daha da önemlisi servet deposu olarak bir para birimine sahip olduğunu belirtti.

Chan:

“Sadece bir miktar RMB’yi elimizde tutup bu banka hesabına yatırmayacağız. Tahvillere, hisse senetlerine vs. sahip olmak istiyorsunuz. Stratejik zorunluluklarımızdan biri, daha fazla RMB cinsinden menkul kıymet ürünü üretmeye devam ettiğimizden emin olmak için değiştirildi, böylece dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar RMB’nin daha fazla uygulamasını görebilecek ve bunları RMB şeklinde servet depolamak için bir araç olarak kullanabilecekler.”

Primavera Capital’in Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Fred Hu, Salı günü aynı panelde yaptığı konuşmada, Pekin’den gelen açıklamalar artmasına rağmen yuanın uluslararasılaşmasının muhtemelen birçok kişinin beklediğinden daha uzun süreceğini söyledi.

Hu, Çin’in en büyük ticaret ülkesi olmasına ve büyük finans merkezlerine sahip olmasına rağmen “ABD kadar büyük değiliz. Ayrıca sermaye hesabımız da kapalı, tamamen konvertibl değil, bu da bir şekilde renminbinin uluslararasılaşmasını engelliyor.” diye konuştu.

Foreks Haber Merkezi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.