Dolar 32,5431
Euro 34,9934
Altın 2.438,39
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Milletvekilleri Elektrik Kesintilerine Tepki Gösterdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis kulisinde, elektrik şirketlerinin özelleştirilmesine ve artan elektrik kesintilerine ‘Şanlıurfa’da elektrikler kesik’ yazılı dövizlerle tepki gösterdi. Milletvekilleri, elektrik kesintilerinin insan hakları ihlali olduğunu belirterek, özelleştirmelerin yeniden gözden geçirilmesi ve Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini vurguladı.

Milletvekilleri Elektrik Kesintilerine Tepki Gösterdi
26 Haziran 2024 16:24
31

(ANKARA)- CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis kulisinde, elektrik şirketlerinin özelleştirilmesine ve artan elektrik kesintilerine ‘Şanlıurfa’da elektrikler kesik’ yazılı dövizlerle tepki gösterdi. Mahmut Tanal, “Şanlıurfa’da elektrikler kesik, vatandaşın enerjiye erişim imkanı yok. Enerjiye erişim bir insan hakkıdır. Şanlıurfa’da insan hakları ihlal ediliyor” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Şanlıurfa başta olmak üzere pek çok ilde artan elektrik kesintilerine Meclis kulisinde tepki gösterdi. Milletvekilleri, ‘Şanlıurfa’da elektrikler kesik’ yazılı dövizlerle açıklama yaptı.

“Kamu hizmeti rantçılığa bırakılamaz”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa’da elektrikler kesik, vatandaşın enerjiye erişim imkanı yok. Enerjiye erişim bir insan hakkıdır. Şanlıurfa’da insan hakları ihlal ediliyor” dedi. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise, “Sadece Şanlıurfa’da değil bölgenin büyük bir kesiminde ciddi bir elektrik sorunu var. Bu elektrik sorununu özelleştirmelerle yandaşlara aktarıldığı günden bu yana var ve biz bunun takipçisi olacağız. Türkiye’deki bu özelleştirme sorununu gündeme getireceğiz ve bunların ensesinde olacağız” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de “Elektrik bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti rantçılığa bırakılamaz. Bu yüzden tüm Türkiye’de elektrikle ilgili özelleştirmeler yeniden gündeme alınmalı ve bu konuyla ilgili çalışmalar yapılmalı, Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmalıdır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.