Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan 51 ilde arsa fırsatı

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. Bahçeli ev ya da iş yeri yapmak isteyen vatandaşlar, kampanyanın ödeme koşullarını avantajlı bulduklarını dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan 51 ilde arsa fırsatı
26 Haziran 2024 11:37
24
İHA

Konut ve iş yeri arzına hizmet eden bir satış gerçekleştiriliyor.

Türkiye genelinde yapılacak satışlara online katılım da mümkün.

Arsalar vadeli ve peşine indirim yapılarak satılacak.

Arsa alanlara kolaylık sağlanan bu satışa yoğun talep gelmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı satışa çıkardığını duyurdu.

Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim

51 ilin merkezi noktalarındaki 865 arsa, yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satışa çıkacak. Bakanlık, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı ile yatırım yapmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.

İstanbul, Ankara, Samsun, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa’da talepler yoğun

Özellikle ev yapmak isteyen ve iş yerine uygun arsa arayan vatandaşlar; İstanbul’da 31, Ankara’da 37, Malatya’da 139, Mardin’de 16, Samsun’da 113 ve Şanlıurfa’da 119 muhtelif arsa için alıcılar gün sayıyor. Yüksek talep olan illerde katılım için başvurular başladı.

Müzayede tarihi

9-10-11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10.30’da yapılacak müzayedelere online katılım da sağlanabilecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Konferans Salonu Mustafa Kemal Mahallesi Çankaya, Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Küçükçekmece, İstanbul’da yapılacak açık artırmaya internetten üzerinden de emlakmuzayede.com.tr adresinden teklif verilebilecek.

“Proje yeni iş yeri veya ev almak isteyenler için çok önemli”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Halit Çelen, şu açıklamayı yaptı:

Kampanyanın yeni iş yeri veya ev almak isteyenler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de Ankara’da yaşıyorum. Etimesgut’ta ya da Gölbaşı’nda arsam olsa bahçeli bir evimin olmasını isterdim. O yüzden ben de bu kampanyadan yararlanmak istiyorum.

“Şanlıurfa’ya yatırım yapmak istiyorum”

İstanbul’da tekstil işi ile uğraştığını ifade eden Gökhan Kara ise satışla ilgiil düşüncelerini şöyle ifade etti:

Memleket hasreti var içimizde. Doğduğumuz topraklara yatırım yapma isteğimiz var. Çok güzel bir kampanya çıktı karşımıza. Proje çok güzel olduğu için kendi iş yerimizi Şanlıurfa’ya taşımak istiyoruz.

“Çok avantajlı ödemeler var”

Malatya’dan arsa almak istediğini belirten Ayten Tüylüoğlu ise şöyle konuştu:

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bu projesini çok değerli buluyorum. Malatya’da ev yapımına hazır arsaların 596 bin TL’ye satışa çıktığını öğrendim. Ben de bu projeden yararlanmak istiyorum. Alacak vatandaşlara tavsiye ediyorum. Çok avantajlı ödemeler var.

“Yatırım amaçlı arsa almak istiyorum”

Projeyi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı sitesinden duyduğunu açıklayan Akgül Acar, “İstanbul’da yatırım amaçlı arsa almak istiyorum. Yüzde 25’i peşin 24 ay vade ile çok hesaplı ve karlı bir yatırım olacağını düşünüyorum.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.