Dolar 32,7327
Euro 35,1647
Altın 2.451,25
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 31°C

CHP Milletvekili Tanrıkulu: Yangınların sorumluluğu AKP’de

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, yangınların elektrik dağıtım şirketlerinin faaliyetleri ve özelleştirme politikalarının sonucu olduğunu belirtti. Tanrıkulu, yangına müdahalenin geç yapıldığı konusunda ciddi tepkiler olduğunu ve etkin bir soruşturma yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bir komisyon kurularak sorumluların ortaya çıkarılması ve duyguda ortaklık yaratılması çağrısında bulundu.

CHP Milletvekili Tanrıkulu: Yangınların sorumluluğu AKP’de
26 Haziran 2024 00:30
20

(TBMM) – CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlara ilişkin; ” Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön raporuyla DEDAŞ’ın olduğu ve elektrik hatlarından meydana geldiği saptanmıştır. Bunun siyasi sorumluluğu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’ndedir. Elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirilemezdi ama maalesef yaptınız” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Diyarbakır ve Mardin’de 15 kişinin ölümüne neden olan yangınlar ve bu illerdeki elektrik dağıtım şirketlerininin faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, “Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangın felaketinde yaşamlarını yitiren 15 yurttaşımıza rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum. 21. yüzyıldayız, uzaya uydu göndermekle övünüyorsunuz ama daha henüz köylere elektrik götüremiyorsunuz. Elektrik hizmeti, vazgeçilmez bir kamu hizmetidir. Ama bu kamu hizmetinin yerine getirilmesini maalesef özelleştirdiniz ve kendinize yakın şirketlere verdiniz, o şirketler üzerinde bir siyasi koruma sağladınız. Denetim yapmadınız ve insanların yaşamıyla ağır bir biçimde oynadınız. Yani bunun siyasi sorumluluğu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’ndedir. Elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirilemezdi ama maalesef yaptınız” diye konuştu.

“Yangına müdahalenin geç yapıldığı konusunda ciddi tepkiler var”

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön raporuyla DEDAŞ’ın olduğu ve yangının elektrik hatlarından meydana geldiği saptanmıştır” diyen Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bununla ilgili olarak etkin bir soruşturma derhal tamamlanmalıdır. İkinci olarak, müdahalenin geç yapıldığı konusunda ciddi tepkiler vardır, ciddi itirazlar vardır. Bu kamu hizmetinin yerine getirilmesi noktasında bir aksaklık varsa bunun saptanması lazım. Zira yurttaşlarımız çok açık bir biçimde yangını meydana geldiği coğrafyanın Diyarbakır ve Mardin olması nedeniyle ve yaşamlarının yitirenlerinin de Kürt olması nedeniyle bu müdahalenin geç yapıldığı görüşü vardır. Eğer bu böyle değilse, bunun böyle olmadığını yine açık şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşın.

Üçüncü olarak, bakın bu duyguda bölünmüşlüğü gidermek yine bu parlamentonun görevidir. Ne olur bir komisyon kursak? Buradan 15 milletvekili gitsek her siyasi partiden, acılarına ortak olsak, ‘bir sorumlu varsa ortaya çıkaracağız’ desek ne olur? Dünyanın sonu mudur? İşimiz gücümüz bu değil mi? Bununla duyguda ortaklık yaratırız. Derler ki oradaki yurttaşlarımız, ‘Evet biz Kürt olduğumuz için değil, ama geldiler işte. Her milletvekili geldi, her partiden milletvekili geldi’ derler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.