Dolar 32,6431
Euro 35,3323
Altın 2.474,08
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Tek bir cümle, Windows’un kendi virüsünüzü yazdığınızı sanmasına yol açıyor

Windows Defender her ne kadar iyi bir güvenlik çözümü olsa da, zaman zaman garip şekillerde hata yapabiliyor. Ortaya çıkan yeni hata ise, daha öncekilere göre hem çok garip, hem de biraz eğlenceli…

Tek bir cümle, Windows’un kendi virüsünüzü yazdığınızı sanmasına yol açıyor
25 Haziran 2024 12:53
51

Standart bir Windows uygulaması olarak sunulmasına rağmen Microsoft Defender, genellikle mükemmel bir kötü amaçlı yazılımdan koruma çözümü olarak kabul ediliyor. AV-Comparatives ve AV-TEST’in tehdit algılama değerlendirmeleri, Defender’ın üçüncü taraf çözümlerle karşılaştırıldığında iyi performans gösterdiğini kanıtlıyor.

Ancak bu güvenlik yazılımı da kusursuz değil ve bazen yanlış alarmlar verebiliyor. Daha önce Office güncellemelerini kötü amaçlı yazılım olarak, Google Chrome güncellemelerini “şüpheli” olarak, meşru URL’leri ve bağlantıları virüs olarak işaretlediği görülmüştü. Son zamanlarda da Edge’in web sitelerinin yüklemesini engellediği tespit edildi ve bunun yeni kullanımdan kaldırılan Defender özelliğinden kaynaklandığı belirlendi.

Microsoft, 2022 yılında yaptığı bir açıklamada hatalı pozitif ve negatif sonuçların azaltılmasını sağlayacak şekilde yöntemlerini nasıl iyileştirdiğini belirtirken, yapılması gereken çok daha fazla iş olduğunu kabul etmişti.

Ve şimdi bir X kullanıcısı olan yappy, birkaç gün önce Defender’ın bir metin dosyasının içerisine “This content is no longer available.” (Bu içerik artık mevcut değil.) yazması durumunda onu işaretlediğini fark etti. Bunu bir TXT dosyasına yazıp kaydetmeye çalıştığınızda, Defender bunun bir Casdet trojan’ı olduğunu düşünüyor ve “Trojan:Win32/Casdet!rfn” olarak tanımlayarak ciddi bir tehdit olarak işaretliyor.

X kullanıcısı ilk başta bunun bir SHA-256 çatışmasından kaynaklandığını düşünse de, sorunun kaynağı farklı gibi gözüküyor. Microsoft’un resmi web sitesinde yer alan açıklama bu konuya pek açıklık getirmese de, Windows’un bozulmasına sebep olan bir sorun olmadığı için büyük bir problem olmayacağı söylenebilir. Yine de Microsoft’un bu sorunu yakın zamanda çözmesini umuyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.