Dolar 32,6160
Euro 35,3401
Altın 2.475,50
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Jefferies, Olimpiyatlarla İlgili Beklenen Büyüme Nedeniyle Airbnb Tahminlerini Artırdı

Jefferies, Olimpiyatlarla İlgili Beklenen Büyüme Nedeniyle Airbnb Tahminlerini Artırdı

Jefferies, Olimpiyatlarla İlgili Beklenen Büyüme Nedeniyle Airbnb Tahminlerini Artırdı
25 Haziran 2024 00:00
17

Jefferies analistleri, Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları nedeniyle talepte beklenen artışa işaret ederek Airbnb (ABNB) konusunda iyimser olduklarını belirtiyor.

Yakın tarihli bir analizde Jefferies, Olimpiyat etkinlikleriyle aynı zamana denk gelen Paris bölgesi için rezervasyonlarda belirgin bir artış olduğunu kaydetti ve Airbnb’nin gecelik konaklama büyümesi için tahminlerini artırmalarına neden oldu.

Jeferries, Airbnb’nin bildirdiği rakamlara atıfta bulunarak, “Olimpiyat döneminde Paris bölgesindeki konaklama rezervasyonlarının bir önceki yıla kıyasla beş kattan fazla arttığını” belirtiyor.

Bu artışa paralel olarak “mevcut kiralama sayısında %40’lık bir artış” görülüyor ki bu da beklenen talep artışını karşılayacak güçlü bir arzın varlığına işaret ediyor. Jefferies, Olimpiyatların “2024’ün ikinci çeyreğinde gecelik konaklamaların büyümesine yaklaşık %2’lik bir katkı” sağlayacağını öngörüyor ve bu da Olimpiyatların gecelik konaklamalar için büyüme tahminlerini “pazar ortalamasından daha yüksek” olacak şekilde ayarlamalarına neden oldu.

Jefferies, rezervasyonlardaki ani artışın yanı sıra, Olimpiyatların sürdürülebilir büyüme için bir tetikleyici görevi göreceğine inanıyor. Etkinliğin “daha fazla gezgini, özellikle de genellikle otel rezervasyonu yapanları, Airbnb’yi denemeye teşvik etmesini” bekliyorlar, özellikle de uygun maliyetli seçenekler veya Paris merkezi dışında konaklama arayanlar.

Jefferies, Airbnb’nin yeni müşterileri elde tutma konusundaki geçmiş performansının altını çizerek, bu ilk kullanımın bölgede “arz ve talepte sürekli büyümeye” yol açacağını öne sürüyor.

Bakış açısını Paris’in ötesine genişleten Jefferies, Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Airbnb için “önemli bir destek” sağlayabileceğini de kabul ediyor. Bu etkinlik mevcut değerlendirmelerine dahil edilmemiş olsa da, şirketin büyümesi için ek bir potansiyele işaret ediyor.

Özetle Jefferies, Olimpiyatların ve diğer spor etkinliklerinin Airbnb için faydalı olacağını düşünüyor. Hisse senedinin elde tutulmasını tavsiye etmeye devam ediyorlar, ancak “kısa vadeli kâr potansiyelini” ve yeni kullanıcıların çekilmesi nedeniyle sürdürülebilir büyüme olasılığını kabul ediyorlar.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir insan editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.