Dolar 32,5468
Euro 35,3024
Altın 2.466,68
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Çeşme, bayram tatilinde nüfusunun 24 katı tatilci ağırladı

Türkiye’nin turistik merkezleri Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. İzmir’in Çeşme ilçesi de bu merkezlerden biri olarak dikkat çekti. Tatil süresince ilçede oteller kadar plajlar da doldu.

Çeşme, bayram tatilinde nüfusunun 24 katı tatilci ağırladı
25 Haziran 2024 12:06
27
AA

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Çeşme, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiyi ağırladı.

Kendi nüfusu 50 bin olan Çeşme, 9 günlük tatilde kapasitesinin 24 katı insan ağırladı.

Çeşme, bu tatilde Ilıca, Pırlanta ve Altınkum’daki plajlarıyla, Alaçatı’daki butik otelleriyle tercih noktası oldu.

İlçe ayrıca ince kumu, turkuaz rengi denizi, rüzgarı ve eğlence kültürüyle konuklarını ağırladı.

Yoğun araç girişi sokakları tıkadı

Bayram tatilinde Çeşme’ye 288 bin 915 araç giriş yaptı. Yoğun araç girişi nedeniyle bazı sokaklarda trafiğin durma noktasına geldiği ilçede plajlara gelenler ise yer bulmakta zorlandı.

Yerli turistler ağırlıktaydı

Daha çok yerli turistin akınına uğrayan tatil beldesi, son zamanlarda farklı ülkelerden insanları misafir ediyor.

Hareketlilik sezon boyunca devam edecek

Otel ve sokaklarında yabancı turistlerin gözlemlendiği Çeşme’de asıl hedef ise bu sayede turizm sezonunu uzatmak. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, bayram tatilinde yakaladıkları havanın sezon boyunca devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

“Yabancı ziyaretçi sayısını artırmaya çalışıyoruz”

Yabancı ziyaretçi sayısını da artırmak istediklerini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

Şu anda bizim 50 bin yatağımız varsa bunun yüzde 15’i kadarı yabancı rezervasyon. Her şey adım adım başlar. Biz buna başladık, dileğimiz önümüzdeki yıllarda bunu yüzde 25’lere, yüzde 30’lara yükseltip sezonu da 3 aydan 4 aya, 4 aydan 5 aya doğru ilerleterek turistlerle daha yoğun bir sezonu yaşayabilmek için bir mücadelemiz, bir uğraşımız var.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.