Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Bilim adamlarından şaşırtan araştırma: Meğer çok ağlamak para harcamaya neden oluyormuş

Çin’de bir üniversitede yapılan araştırmalar sonucunda, duygu durumunun para harcama üzerinde etkisi olduğu belirlendi. Buna göre, üzülen insanların alışverişe yatkınlığının arttığı gözlemlendi. Oxford onaylı bir anket kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada üzüntü ve alışveriş arasındaki bağlantı şaşırtan gerçeği ortaya çıkardı.

Bilim adamlarından şaşırtan araştırma: Meğer çok ağlamak para harcamaya neden oluyormuş
25 Haziran 2024 10:54
34

Çin’de bir üniversitede yapılan araştırmaya göre, üzülen insanların alışverişe yatkınlığının arttığı tespit edildi.

Oxford onaylı kullanılan anket çalışmalarında üzüntü hissiyle başa çıkmaya çalışan bireylerin alışverişe daha yatkın olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, insanların duygusal boşluğu doldurmak için anlık tatmin arayışına ittiğini belirtiyor.

İnsanların üzüntü anlarında acil kaygılara odaklanma eğilimi, alışverişe olan talebi artırıyor.

Üzüntü, stres veya endişe anlarında insanların çoğunun alışveriş yaparak kendilerini daha iyi hissettikleri gözlemlendi.

Ayrıca üzücü filmler izleyen kişilerin de alışveriş eğilimlerinin arttığı sonucuna varıldı.

Yapılan araştırmalar sırasında farklı yaş ve cinsiyet gruplarından insanlarla çalıştıklarını belirten uzmanlar, katılımcıların duygusal durumları, alışveriş alışkanlıkları ve harcama davranışlarının detaylı bir şekilde analiz edildiğini aktardı.

Araştırma sonuçlarında ise üzüntü yaşayan bireylerin diğerlerine göre çok daha fazla alışveriş yapma eğiliminde oldukları vurgulandı.

Duygusal durumların tüketim davranışları üzerinde önemli bir etkisi olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Uzmanlar, kişilerin duygusal durumlarını yönetebilme yetilerini geliştirmelerinin ekonomik refahları için önemli olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.