Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Afyonkarahisar’da Kiraz Hasadı Başladı, Rekolte Düşük

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde mevsimsel şartlar ve kuraklık nedeniyle bu yıl kiraz rekoltesi beklenenin altında kaldı. Üreticiler, işçi çalıştırmak yerine kendileri kiraz toplamaya başladı. Kirazın kilogram fiyatı ise kalitesine göre 20-50 TL arasında değişiyor.

Afyonkarahisar’da Kiraz Hasadı Başladı, Rekolte Düşük
25 Haziran 2024 13:12
34

Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde mevsimsel şartlar ve kuraklık yüzünden bu sene kirazda beklenen rekolte karşılanamazken, üreticiler çareyi ise işçi çalıştırmak yerine kendileri toplamakta buldu.

Türkiye’nin kalite, büyüklük ve lezzet açısından en değerli kiraz üretiminin gerçekleştiği yerlerden birisi olan Sultandağı ilçesinde kiraz hasadı başladı. Bayram öncesinde başlayan ve halen devam eden hasatta bu yıl rekoltenin düşük olduğu belirtilirken, kirazın kilogram fiyatının ise kalitesine göre 20-50 TL arasında alıcı bulduğu kaydedildi.

Bölgede uzun yıllardır kiraz üretimi yapan üretici Göksel Özkaya, bu sene meyvenin az olduğunu dile getirerek, “Bu sene kiraz rekolte olarak çok düşük. Normalde bölgemizin tonaj anlamında yıllık 35-40 bin ton civarında bir üretimimiz var fakat bu sene gerek mevsimsel şartlardan dolayı gerek kuraklıktan dolayı rekoltemiz çok düşük. Yani bu bahçede topladığımız kiraz 8-10 kasa civarında, bir günlük bir işimiz var burada dolayısıyla bu sene çok kötü geçecek, geçen seneye oranla meyve çok az” dedi. – AFYONKARAHİSAR

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.