Dolar 32,5468
Euro 35,3024
Altın 2.466,68
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

TDV, Nijer’de 6 Bin Kişiye Hizmet Verecek Su Kuyusunun Açılışını Yaptı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Nijer’de Maradi şehrinde suya erişim sıkıntısı yaşayan halk için su kuyusu ve vakıf çeşmesi açtı. Açılışı yapılan su kuyusu ve çeşmeler, 6 bin kişiye hizmet verecek şekilde inşa edildi. Kuyu derinliği 80 metre olan su kuyusunda, 12 çeşme ve 6 güneş paneli bulunuyor. TDV Nijer Koordinatörü Muhammed Furkan Özkan, hayırseverlere teşekkür ederek, uzun yıllar hizmet verecek kuyunun bölge halkının istifadesine sunulduğunu belirtti.

TDV, Nijer’de 6 Bin Kişiye Hizmet Verecek Su Kuyusunun Açılışını Yaptı
24 Haziran 2024 14:56
58

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Nijer’de 6 bin kişiye hizmet verecek su kuyusunun açılışı yapıldı.

TDV, “Bir Damla Hayat” sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi kapsamında Maradi şehrinde suya erişim sıkıntısı yaşayan halk için su kuyusu ve vakıf çeşmesi açtı.

Başkent Niamey’e 800 kilometre uzaklıktaki Maradi’de açılışı yapılan su kuyusu ve çeşmeler, 6 bin kişiye hizmet verecek.

TDV Nijer Koordinatörü Muhammed Furkan Özkan, AA muhabirine, Türk hayırseverlerin gönderdiği yardımlarla açılışı yapılan su kuyusu ve çeşmelerin bölge halkının istifadesine sunulduğunu söyledi.

Kuyu derinliğinin 80 metre olduğunu, suyun yüzeye elektrik panelleriyle çıkarıldığını aktaran Özkan, inşa edilen yerde vatandaşların suya kolaylıkla ulaşılabilmesi için 12 çeşme ve 6 güneş paneli yapıldığını belirtti.

Özkan, çeşmenin yanında 10 tonluk su deposu bulunduğunu, hayvanların yararlanabileceği yalak ile su giderinin de yapıldığını kaydederek, uzun yıllar hizmet verecek kuyu için hayırseverlere teşekkür etti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.