Dolar 32,6146
Euro 35,3119
Altın 2.474,86
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

iOS 18, Apple Music’e hangi yenilikleri getirecek?

iOS 18, iPhone kullanıcıları için çok sayıda yeni özelliği beraberinde getirecek. Peki, yeni iOS sürümü Apple Music kullanıcıları için neleri değiştirecek? Gelin birlikte göz atalım…

iOS 18, Apple Music’e hangi yenilikleri getirecek?
24 Haziran 2024 12:23
51

iOS 18’le beraber Apple’ın cihazlarına çok sayıda yeni özellikler geliyor olsa da, Apple Music uygulamasında çok fazla yeni özellik görmeyebiliriz. Yine de yaklaşan işletim sistemi güncellemesinde Apple, arka planda bazı değişiklikler yapıyor ama bu durum, çoğu kullanıcının Apple’ın müzik akışı hizmetinde değişen özellikleri muhtemelen fark etmeyeceği anlamına geliyor.

Pek çok kişi Apple Music’e yeni özelliklerin gelmesini heyecanla beklerken, iOS 18 güncellemesinde platforma çok fazla odaklanılmamış gibi görünüyor. Peki, iOS 18’de Apple Music için hangi yenilikler sunulacak? Gelin birlikte bakalım…

Apple Cizdan ile Etkinlik Biletleri

Cüzdan’daki yeni Biletler özelliği, mekan ve park ayrıntıları, koltuğa yemek teslimatı ve hatta Apple Music’ten önerilen çalma listeleri ile etkinlik bilgilerini iyileştiriyor. Elbette bu özelliklerin tamamı etkinlik organizatörüne bağlı.

Music Haptics

iOS 18 ile Apple Music, aslında çığır açıcı bir özellik kazanıyor. Ama muhtemelen uygulamanın daha önceki kullanıcılarının büyük bir kısmı için pek önemli olmayacak. Apple, Music Haptics ile işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken kullanıcılara iPhone’da müzik deneyimi yaşamaları için yeni bir yol sunuyor. Şirketin açıkladığına göre “bu özellik etkinleştirildiğinde, iPhone’daki Taptic Engine, müziğin sesine dokunuşlar, dokular ve iyileştirilmiş titreşimler ekleyecek.

Apple TV+’da InSight

Bu özellik, Apple TV+ filmlerindeki ve programlarındaki aktörler, karakterler ve müzik hakkındaki bilgilerin gerçek zamanlı olarak ekranda görüntülenmesini sağlıyor. Kullanıcılar, arka planlarını ve filmografi sayfasını görüntülemek için bir aktör seçebilir veya bir sahnede çalan şarkıyı hızlı bir şekilde görüntüleyerek bir Apple Music çalma listesine ekleyebilir.

Beraber Dinleme

Apple, iOS 18’de Apple Music SharePlay’i güncelleyerek daha da fazla kullanıcının HomePod, Apple TV veya hoparlörden müzik çalma kontrolünü paylaşmasına izin veriyor. Bu özelliğin tvOS 17.4 ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyordu ancak Apple tvOS 18’le beraber sunuluyor.

Kullanıcı arayüzü düzenlemeleri

Apple, Karıştır, Tekrarla ve Otomatik Oynat simgelerini daha büyük düğmelerle değiştiriyor.

iOS 18 halen beta testlerinin erken dönemlerinde bulunuyor ve ilerleyen dönemlerde Apple’ın daha fazla özellik sunması da mümkün olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.