Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Edirne’deki lavanta tarlalarından renkli görüntüler

Kurban Bayramı tatilinde doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin tercihlerinden birisi de lavanta tarlaları oldu.

Edirne’deki lavanta tarlalarından renkli görüntüler
24 Haziran 2024 12:22
21
DHA

Edirne Keşan’daki lavanta tarlaları bayram tatilinde de İstanbul ve çevre illerden gelen yerli ve yabancı turistleri ağırladı.

Fotoğraf stüdyosunu andıran tarlaları ziyaret edenler, üreticiler tarafından kurulan dekorlarda fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, İstanbul’da faaliyet gösteren özel bir yapım şirketi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında lavanta tarlalarında çocuklar için sihirbazlık ve eğlence gösterisi düzenlendi.

Çocuklara özel eğlence ve hediyeler

Çocuklar, sihirbazlık gösterisini meraklı gözlerle izlerken, çalan şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Çocukların eğlencesine aileleri de ortak olurken, etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

“Burada ruhum dinleniyor”

İstanbul’dan gelen Efe Cin, lavantanın çok özel bir bitki olduğunu belirterek, “İlaç olarak kullanılabiliyor. İçecek olarak tüketebiliyorsun. Çiçekleriyle farklı şeyler yapılıyor. Tıp alanında kullanılıyor. İnanılmaz bir bitki. Zaten görüntüsü muazzam.

Lavantaların içerisine girince ruhum dinleniyor. Çok güzel bir şey. Gerçekten çok beğendim. Herkesin buralara gelip, görmesi ve lavantaları koklaması gerekiyor. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“Gelenler çok memnun ayrıldı”

Lavanta üreticisi Durhan Yakın bayram tatili süresince lavanta tarlasının ziyaretçi akınına uğradığını söyleyerek, “

9 günlük bayram tatilinde tarlamızda çok fazla yoğunluk oldu. Biz çok memnunuz. Ziyaretçi yoğunluğundan ve gelen olumlu yorumlardan mutluyuz. Tarlamız 15 gün daha ziyaret edilebilecek. 6-7 Temmuz’da da hasat gerçekleştirilecek. Ziyaretçilerimizi tarlamıza bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.