Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Cevdet Yılmaz: Cezayir ülkemizin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülke

Cezayir’de düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen ziyarette iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi tekrarlandı.

Cevdet Yılmaz: Cezayir ülkemizin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülke
24 Haziran 2024 09:22
39
AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cezayir ziyareti kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen Türk İş Dünyası Buluşması programına katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, Cezayir’in, Türkiye ile üst düzeyde ilişkilere sahip ülkelerden biri olduğunu belirterek, Cezayir ile her alanda ilişkileri ilerletmeye büyük ve özel bir önem atfettiklerini söyledi.

“Doğrudan yatırımlar 6 milyar dolar”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında, “Cezayir ülkemizin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülkedir. Doğrudan yatırımlar anlamında da 6 milyar dolar gibi ciddi bir hacme ulaşmış durumdayız.” açıklamasında bulundu.

İki ülke liderleri arasında sıcak dostluk

Yılmaz, Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkilerin ve yakın ortaklıkların, 2020 yılında ortaya konulan stratejik partnerlik vizyonunu daha da sağlamlaştırdığına işaret ederek, bu yakın ilişkide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun arasındaki sıcak dostluğun önemli rol oynadığını ifade etti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılı sonunda bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşarak 6,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve ticaret hacminin büyüme eğilimini sürdürdüğünü dile getiren Yılmaz, iki ülke arasındaki ticaret hacmine yönelik şu mesajı verdi:

“10 milyar dolar ticaret hacmi hedefi”

Cumhurbaşkanlarımız 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefini ortaya koymuşlardı. Yarıyı geçmiş durumdayız. İnanıyorum ki kısa süre içinde 10 milyar dolar ticaret hacmine de ulaşacağız.

Fuarların ticareti artırmaya etkisi

Yılmaz, bu seneki Cezayir Uluslararası Fuarı’na Türkiye’den geniş bir katılım sergilendiğini belirterek, bu fuarların iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artmasını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı ve şunları kaydetti:

Cezayir ülkemizin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülkedir. Doğrudan yatırımlar anlamında da 6 milyar dolar gibi ciddi bir hacme ulaşmış durumdayız. Türkiye’nin Cezayir’de petrol ve doğal gaz harici en çok yatırım yapan ve en çok istihdam sağlayan ülke olmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Müteahhitlik açısından baktığımızda yine çok önemli bir ilişkimiz söz konusu.

Cezayir’deki projeler

Afrika’da en fazla müteahhitlik projesi üstlendiğimiz ikinci ülke, dünyada yedinci ülke konumunda Cezayir. Bugüne kadar 636 projeyi üstlenmiş firmalarımız, 21,3 milyar dolar gibi bir hacme erişmişiz. Cezayir’de firmalarımız toplu konut, demir yolu, kara yolu ve baraj projeleri gibi çok önemli projeleri hayata geçirmiş, tamamlamıştır. Önümüzdeki dönemde de Cezayir’deki projelerde firmalarımızın daha fazla yer almasını desteklemeye devam edeceğiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.