Dolar 32,6920
Euro 35,4209
Altın 2.480,25
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 33°C

Bitcoin, madenci baskısıyla düşüşe devam ediyor

Bitcoin, madenci baskısıyla düşüşe devam ediyor

Bitcoin, madenci baskısıyla düşüşe devam ediyor
24 Haziran 2024 11:26
45

Investing.com – Bitcoin, Haziran ayındaki düşüş eğilimini devam ettirirken yeni haftaya da satıcılı başladı ve 62.300 dolar bandına kadar geriledi.

Bitcoin’deki son satış baskısı, gelirleri düşen kripto madencilik şirketlerinin Bitcoin satışlarına atfediliyor. Öyle ki raporlar madencilerin bu ay 2 milyar doları aşan miktarlarda Bitcoin sattığını gösteriyor.

Madenci satışları Bitcoin’i baskılamaya devam ediyor

Bitcoin ağında Nisan ayında ödül yarılanmasının gerçekleşmesinin ardından kripto para madencileri, gelirlerinin yarı yarıya azaldığını gördü. Çoğu madencinin faaliyetini durdurmak zorunda kaldığı bu ortamda dengeler yeniden kurulana kadar madencilik şirketleri maliyetlerini karşılamak için BTC satışlarını hızlandırdı. Bu da Bitcoin fiyatındaki düşüş eğiliminin en büyük faktörü olarak görülüyor.

Birçok madencinin faaliyetlerine durdurmasına bağlı olarak Bitcoin zorluk oranında da sert düşüşler görülüyor. Son Bitcoin hash miktarı 88 trilyondan 83 trilyona kadar geriledi. Zorluk seviyesindeki düşüşe rağmen madenciler, halving’in etkisiyle son iki ayda rekor seviyede düşük gelirler raporlamaya başladı. Madencilik gelirlerinin ödül yarılanması öncesi günlük ortalama 107 milyon dolardan 30 milyon dolar seviyelerine kadar gerilediği bildirildi.

InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50’ye ek %20 indirimden faydalanmak için KAZAN kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bitcoin’deki düşüş ETF piyasasını da olumsuz etkiliyor

Hâl böyle olunca faaliyetlerini devam ettirmekte zorlanan birçok küçük ve orta ölçekli madenci, operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı. IntoTheBlock verileri, Bitcoin madencilerinin sadece Haziran ayından bu yana yaklaşık 2 milyar dolar değerinde 30.000’den fazla BTC sattığını ortaya koyuyor.

Diğer yandan Bitcoin fiyatını destekleyen en önemli faktörlerden biri ise ETF alımlarıydı. Bitcoin ETF’leriyle desteklenen kripto para bu yıl 73.000 dolara kadar yükselerek yeni rekor seviyelere ulaştı. Ancak ardından devam eden satış baskısı Bitcoin’deki ilerlemeyi durdurdu. Bazı uzmanlar ise madencilik sektöründe yeni dengelerin oluşmasının ardından satış baskısının azalabileceği konusunda görüşe sahip.

Ancak mevcut durumda Bitcoin’deki düşüş eğilimi ETF’leri de etkilemeye devam ediyor. Son olarak Bitcoin 65.000 dolar seviyesini kaybederken ETF’lerden yaklaşık 200 milyon dolarlık çıkış kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.