Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Twitter (X), Türkiye’ye temsilci atadı: Yasak kalkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in (Twitter) Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu. Reklam yasağı kalkacak Sosyal medya platformu X, Türkiye’de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik …

Twitter (X), Türkiye’ye temsilci atadı: Yasak kalkacak!
23 Haziran 2024 22:52
65
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in (Twitter) Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu.

Reklam yasağı kalkacak

Sosyal medya platformu X, Türkiye’de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye’de reklam yasağı verilmişti. Twitter’a Türkiye’deki reklamverenler reklam veremiyor, yalnızca yurt dışından verilen reklamlar gösteriliyordu. Temsilcinin atandığı için bu yasak kalkacak.

Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci atama zorunluluğu bulunuyor. 2020’de yürürlüğe giren sosyal medya yasasına göre platformların çeşitli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor.

Tüm platformlar temsilci atarken, Twitter henüz temsilci belirlememişti. Daha önce Türkiye’de bir şirket açmış fakat Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından bu şirket faaliyete geçmemişti. Twitter temsilci atamadığı için reklam yasağı yürürlüğe girmişti. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Twitter’ın (X) Türkiye’ye temsilci atamaması nedeniyle bant daraltma cezasının gündemlerinde olduğunu açıklamıştı. Twitter’ın el değiştirmesi nedeniyle anlayış gösterildiği vurgulandı.

Türkiye’de kurulan şirketin adı: “X İstanbul”

X, sonunda Türkiye’de şirket kurdu ve temsilci atadı. Şirket 100 milyon TL sermayeli olarak kuruldu. 100 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin ismi ise “X İstanbul” olarak belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.