Dolar 32,5431
Euro 34,9934
Altın 2.438,39
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

DEM Partililerin taziye evindeki provokasyonu ellerinde patladı: Defolun gidin buradan

Mardin’in Mazıdağ ilçesinde 20 Haziran gecesi çıkan anız yangınında vefat edenler için taziye programı düzenlendi. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç’ın da katıldığı taziyeye DEM Parti provokasyonu damga vurdu. DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz’in yangına ilişkin provokasyonunu ise mahalle sakinleri bozdu. DEM’li vekile “Defolun gidin buradan!” diyerek tepki gösteren mahalleli, Vali Akkoyun’dan da özür dileyerek, “Bunlar bizden değil.” dedi.

DEM Partililerin taziye evindeki provokasyonu ellerinde patladı: Defolun gidin buradan
23 Haziran 2024 19:10
28

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağ ilçesini etkileyen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği anız yangınıyla ilgili taziye programı düzenlendi. Mardin’de yangınla ilgili provokasyon yapmaya çalışan DEM Parti milletvekilinin oyununu ise köylüler bozdu.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve beraberindekiler, Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi’nde yangından dolayı vefat eden vatandaşların ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

DEM’Lİ VEKİLİN OYUNUNU MAHALLELİ BOZDU

Yangının olduğu ilk dakikadan itibaren Mazıdağı ilçesinde bulunan, vefat edenlerin cenaze töreni ve taziyelerine katılan Vali Akkoyun’a vatandaşların gösterdiği ilgiyi DEM’li vekiller hazmedemedi. Vali Akkoyun, Yücebağ Mahallesi’nde vatandaşların taziyesine katılarak acılarına ortak olduğu sırada DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz yangınla ilgili provokasyon yapmak istedi. Vali Akkoyun ve AK Parti Milletvekili Kılıç’ın sağduyulu davranmasıyla DEM Partililerin provokasyonu boşa çıkarken, Yücebağ Mahallesi sakinleri ve taziye sahipleri Vali Akkoyun’a sahip çıkarak provokasyona izin vermedi. Yücebağ Mahallesi’ndeki vatandaşlar Vali’den özür dileyerek, “Bunlar bizden değil.” dedi.

“DEFOLUN GİDİN BURADAN”

DEM Parti milletvekiline bağıran köylüler, “Burası taziye evi buranın huzurunu bozmaya hakkınız yok. Defolun gidin buradan” diyerek DEM Partililere tepki gösterdi. Vali Akkoyun’un yanına gelen köylüler ve taziye sahipleri, Vali ve AK Parti Milletvekilinden özür dileyerek, “Bunlar bizim köyden değil, sadece provokasyon için buradalar. Bunları tanımıyoruz. Lütfen kusurumuza bakmayın. Bunlar bizim de huzurumuzu bozuyorlar.” dediler.

DİYARBAKIR VE MARDİN’DEKİ ANIZ YANGINLARI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran saat 22.15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu söndürülmüştü. 15 kişinin hayatını kaybettiği yangından 78 kişi etkilenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.