Dolar 32,5617
Euro 35,0339
Altın 2.433,96
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

iPhone sahipleri, telefonları en çok ne için kullanıyor?

Yeni bir rapor, video izlemek ve oyun oynamanın iPhone kullanıcıları tarafından en çok yapılan şeyler olmadığını ortaya koydu. Peki iPhone kullanıcıları, telefonları en çok ne amaçla kullanıyor?

iPhone sahipleri, telefonları en çok ne için kullanıyor?
22 Haziran 2024 11:37
67

Video içerikler giderek daha popüler hale gelse de, insanların iPhone’larını kullanmalarının en popüler nedeni video izlemek değil. Analiz firması CIRP’nin (Tüketici İstihbaratı Araştırma Ortakları) verileri, ABD’deki iPhone kullanıcıları arasındaki en popüler sekiz kullanım amacını ortaya koyuyor ve iPhone sahiplerinin %74’ünün günde sadece bir veya iki kez video izlediğini gösteriyor.

En üst sıralarda ise mesajlaşma ve internet kullanımı yer alıyor. iPhone sahiplerinin yaklaşık %95’i ve %94’ü gün içerisinde en az bir kez telefonlarında mesaj yazıyor veya interneti kullanıyor. Mart 2024’te sona eren on iki ay boyunca toplanan veriler, günde birden fazla kez interneti kullanan veya mesaj atan kişileri de içeriyor.

Diğer popüler kullanımlardan biri de fotoğraf çekmek ve düzenlemek (%61) olarak gözüküyor. Fotoğraf işlemlerinin biraz üzerinde ise iPhone sahiplerinin yaklaşık %64’ünü kapsayan günde en az bir kez oyun oynama kategorisi yer alıyor.

Bu oranlar göreceli olarak düşük görünse de, beş iPhone sahibinden üçünün her gün fotoğraf çektiği veya düzenlediği anlamına geliyor. Bunlar dışında iPhone’ların en yaygın kullanım alanları e-posta (%81), telefon görüşmeleri (%80) ve müzik dinlemek (%71) olarak gözüküyor.

Rapor, kısa bir süre önce duyurulan Apple Intelligence’ın iPhone kullanım örneklerini nasıl etkileyebileceğini tartışıyor. Apple, bu ayın başlarında yazma araçları, e-posta özetleri ve e-postalara akıllı yanıtlar da dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka özelliklerini tanıttı.

Raporda, Apple Intelligence’ın yazıları destekleyen özelliklerinin iPhone sahiplerinin e-posta ve mesajlaşma alışkanlıklarına fayda sağlayacağı ve yapay zeka tarafından oluşturulan özel emojilerle birlikte eğlenceli bir unsur getireceği öneriliyor. En çok kullanılan bazı uygulamalar, internetten bilgiye erişirken kullanıcı deneyimini geliştirmek için Siri’nin gelişmiş özelliklerinden de yararlanabilir.

Kamera iyileştirmelerinin geçmişte cihaz yükseltmelerini teşvik ettiğini vurgulayan analiz firması, “Apple Intelligence’ın sunduğu fotoğrafçılık iyileştirmelerinin iPhone kullanıcıları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini ve belki de gelişmelerden yararlanacak kadar yeni cihazlara yükseltme yapılmasını motive edebileceğini” belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.