Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Hafif ve Hızlı Bir Fare Arayanlara: Glorious Model O 2’yi İnceledik

Glorious Model O 2, oldukça hafif ve popüler bir oyuncu faresi. Peki bu farenin kullanımı nasıl?

Hafif ve Hızlı Bir Fare Arayanlara: Glorious Model O 2’yi İnceledik
22 Haziran 2024 21:06
64

Fi tarihinde içindeki top çıkartılıp bezle silindikten sonra topun yeniden yerleştirilmesiyle kullanılan fareler vardı. O zamandan bu zamana fareler sürekli bir değişime uğradı. Daha hızlı, daha teknolojik, daha sade, daha kompleks çeşit çeşit fare çıktı: dikeyi, yatayı, sessizi, mekaniği. Aslında çoğu kullanıcının pek de detaylara dikkat etmediği ancak bilgisayar başındayken elimizden düşmeyen fareler önemli ekipmanlarımız arasında yer alıyor. 

Glorious Model O 2, “Zaten her şeye çok para harcadım ama güzel de bir fare edineyim.” diyenlerin tercih edebileceği bir cihaz. Oldukça hafif ve hızlı bir fare olan Model O 2’ye gelin birlikte bakalım. 

Hızlı ve öfkesiz

Öncelikle Model O 2 gerçek anlamda çok hızlı bir fare. Sadece 59 gram ağırlığında olmasıyla hareket ettirmesi çok kolay ve insanı yormuyor. Öte yandan bu hıza alışmak biraz zaman alıyor. Kişisel deneyimimde önce fareyi kontrol etmeyi öğrenmem gerekti, oyunlara sonra geçtim. Bal peteğine benzeyen boşluklu tasarım eli rahatsız etmiyor ancak farenin hafif olmasını sağlıyor. Zaten bu tasarım ilk olarak Glorious’tan çıkmıştı, yani uzmanlık alanları diyebiliriz. Farenin dpi değeri 26 bin.

Öte yandan bu fare, öyle her oyuncunun ihtiyacını görecek bir fare değil ve oynadığınız oyuna göre alabileceğiniz verim oldukça değişiyor. Üstündeki bütün tuşları özel yazılımıyla özelleştirebilmemize rağmen farenin yan tarafında çok fazla düğme yok. Yani WoW’da Warlock oynayacaksanız çok da tatmin olmayabilirsiniz. Öte yandan hızlı bir FPS oynuyorsanız bir şansı hak eden tam bir fiyat/performans canavarına dönüşüyor. 

Batarya ömrü sevindirici

Evde sürekli pil aramayı gerektirmeyen, kablosu ile şarj edilebilen ve kablo takılıyken de kullanılabilen Model O 2, oldukça uzun bir batarya ömrüne sahip. Öyle ki bir noktada insan “Ben bunu en son ne zaman şarj etmiştim” diye kendisine soruyor. Yani bu anlamda kolay kolay insanı yarı yolda bırakacak bir fare değil. 

Bu fiyat aralığındaki tüm modeller gibi tıklama gecikme süresi gibi çok ince detaylara bakıldığında Model O 2, aşırı rekabetçi seviyeye uygun değil ancak ortalama üstü bir oyuncunun ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek bir fare. 

Glorious Model O 2 almayı düşünürseniz hem kablolu hem kablosuz versiyonlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.