Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 29°C
Per 29°C

Darbedilen Kaya Sabancı ve Vedat Aşçı’dan açıklama geldi

Uğradığı yumruklu saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Kaya Sabancı’nın “Orada ölebilirdim” diyerek olayı anlattığı öğrenildi. Sabancı’yı yaralayan Vedat aşçı ise suçlamaları kabul etmedi.

Darbedilen Kaya Sabancı ve Vedat Aşçı’dan açıklama geldi
22 Haziran 2024 09:37
35

Bodrum Türkübükü’nde site sahibi Vedat Aşçı ve korumları tarafından darbedilen Kaya Sabancı olayıyla ilgili yeni detaylar gündeme geldi.

Uğradığı saldırı sonrası yaralanan ve hastaneye kaldırılan Sabancı ile Aşçı arasında uzun zamandır husumet olduğu ortaya çıkmıştı.

Olayların akabinde konuşan ikiliden Sabancı, gözüne yumruk yediğini ve kimsenin yardıma gelmediğini söyledi.

Sabancı’yı darbettiği söylenilen Vedat Aşçı ise avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, asıl saldırıya uğradığının kendisi olduğunu ve olayların yanlış yansıtıldığını belirtti.

“Bunlar zengin eşkıyalar”

Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Kaya Sabancı, “Bunlar sokaktaki eşkıyalar değil, zengin eşkıyalar. Darbedildik. Ben restoran açılışına gittiğimde yanındaki kişiye merhaba Mustafa dedim, Vedat Aşçı beni gördü, “Ulan sen buraya mı geldin?” deyip, gözümün üzerine yumruk attı.” ifadelerini kullandı.

“Davet edilmeseydim, gitmezdim”

Yere düştüğünü ve tam üç dakika kimsenin kendisine yardım etmediğini öne süren Sabancı, “Daha sonra bir kadın bana yardıma geldi. Ben akşam zaten davetliydim açılış olduğu için; davet edilmesem yine gitmezdim. Vedat Bey, kapıya söylese “Bu adamı almayın” diye o bana daha büyük hakaret. Ama öyle bir talimat verse ben döner giderim, girmezdim içeri” dedi.

“Ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki delikanlıya mı vuruyorsun”

Sabancı, “Gözaltı damarımda çatlaklık var. 2-3 gün sonra ameliyat olacağım elmacık kemiğinde kırık var. Ya ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki delikanlıya mı vuruyorsun, ne gerek var bunlara. Orada ölebilirdim ben” şeklinde konuştu.

Kaya Sabancı’nın ardından Vedat Aşçı, avukatları aracılığıyla bir açıklama yayınladı.

“Kaya Sabancı’nın iddiaları asılsız”

Kaya Sabancı’nın iddialarının asılsız olduğunu öne süren Mandarin Oriental Bodrum avukatları “Vedat Aşçı, Kaya Sabancı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı” ifadelerini kullandı.

Aşçı’nın avukatları ‘Tesislere ambulans alınmadı’ iddialarına ilişkin de “Tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Sağlık görevlileri kamera kayıtlarından da tespit edildiği üzere tesise sorunsuz ve hızlı bir şekilde giriş ve çıkış yapmışlardır” dedi.

“Taraflar arasında hepimizi üzen tatsız bir hadise yaşanmıştır”

Açıklamada, Avukat Başak Orkun tarafından şu ifadelere yer verildi:

Basında Kaya Sabancı ve vekilleri tarafından Mandarin Oriental, Bodrum oteli ve yatırımcısı Vedat Aşcı ile ilgili aleyhimize isnad edilen gerçek dışı, abartılı ve asılsız iddialara karşı iş bu açıklamayı yapma gereğini üzülerek duymaktayız.

20 Haziran 2024 tarihinde otelimiz içerinde bulunan Hakkasan adlı işletmenin etkinliğinde Vedat Aşçı, Kaya Sabancı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğramış ve ne yazık ki taraflar arasında hepimizi üzen tatsız bir hadise yaşanmıştır. Akabinde olay taraflarca yargıya intikal ettirilmiştir.

Kaya Sabancı tarafından tesise sağlık ekiplerinin girişinin Müvekkil otel ve Vedat Aşcı tarafından geciktirildiği/engellendiğine dair iddiaları da diğer iddiaları gibi tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Sağlık görevlileri kamera kayıtlarından da tespit edildiği üzere tesise sorunsuz ve hızlı bir şekilde giriş ve çıkış yapmışlardır.

“Yasal işlem başlatılacaktır”

Müvekkilimizi hedef alan bu gerçek dışı suçlamalar karşısında Mandarin Oriental, Bodrum hukuk müşavirleri olarak gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Basını yanlış yönlendiren bu asılsız iddialar karşısında cevap hakkımızı kullandığımızı ancak olayların adli makamlara intikal etmesi sebebi ile bundan sonraki sürecin yasal olarak takip edileceğini siz değerli kamuoyuna bildiririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.