Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Walmart ve Capital One Kredi Kartı Konusunda Uzlaşmaya Vardı

Walmart ve Capital One Kredi Kartı Konusunda Uzlaşmaya Vardı

Walmart ve Capital One Kredi Kartı Konusunda Uzlaşmaya Vardı
21 Haziran 2024 22:07
41

Walmart, daha önce Capital One’a Walmart markalı tüketici kredi kartları çıkarma konusunda münhasır haklar veren kredi kartı ortaklığı konusunda Capital One ile uzlaşmaya vardı. İki şirket arasındaki anlaşma geçtiğimiz ay feshedilmişti. Dava, tüm iddiaların ve karşı iddiaların ele alınmasının ardından çözüldü ve Perşembe günü Manhattan’daki ABD Bölge Yargıcı Katherine Polk Failla tarafından reddedildi. Anlaşmanın ayrıntıları henüz açıklanmadı.

2019’da başlayan ortaklığa Walmart Nisan 2023’te Capital One aleyhine dava açarak itiraz etmişti. Walmart bankayı, işlemlerin kart sahiplerinin hesaplarına gönderilmesinde gecikmeler yaşandığı ve kayıp kartların derhal değiştirilmediği gerekçesiyle eleştirmişti. Capital One, bu sorunların anlaşmanın erken feshini gerektirmediğini ve bunun sert bir önlem olduğunu savunmuştu.

Anlaşmazlığa rağmen Capital One, uygun Walmart markalı kart sahiplerinin birikmiş ödüllerini kaybetmeden başka kartlara geçirileceğini garanti etti. Bu hamle, Yargıç Failla’nın Mart ayında verdiği ve Capital One’ın yetersiz müşteri hizmetleri nedeniyle Walmart’ın ortaklığı sona erdirme pozisyonunu destekleyen kararının ardından geldi.

Bentonville, Arkansas merkezli perakende devini temsil eden bir Walmart sözcüsü, bugün anlaşma hakkında yorum yapmamayı tercih etti. Merkezi McLean, Virginia’da bulunan Capital One ve yasal temsilcileri konuyla ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Konuyla ilgili olarak Capital One bu yılın başlarında, Şubat ayında, kredi kartı rakibi Discover Financial Services’i 35.3 milyar dolar değerinde bir hisse senedi anlaşmasıyla satın almayı kabul ettiğini duyurmuştu. Bu satın alma, Capital One’ın finansal hizmetler sektöründeki daha geniş stratejisinin bir parçasıdır.

Resmi adı Walmart Inc ve diğerleri v Capital One NA olan dava, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi tarafından 23-02942 dava numarasıyla görüldü.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.