Dolar 32,6919
Euro 35,4277
Altın 2.479,06
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 33°C

Bitcoin 2 olumsuz gelişmenin ardından 65.000 doların altında seyrediyor

Bitcoin 2 olumsuz gelişmenin ardından 65.000 doların altında seyrediyor

Bitcoin 2 olumsuz gelişmenin ardından 65.000 doların altında seyrediyor
21 Haziran 2024 10:50
57

Investing.com – Kripto piyasasına %54 oranında hakim olan Bitcoin, son 3 gündür 65.000 doların altında kapanışlar görerek negatif görünümünü koruyor.

Bitcoin ile ilgili son gelişmeler ise piyasadaki tedirginliğin devam etmesine neden oluyor. Haziran ayının ilk günlerinden bu yana düşüş eğiliminde olan kripto para, aylık bazda %5’e yakın değer kaybıyla devam ediyor. Son olarak ise Alman Hükümetinin yasa dışı faaliyetlere yönelik yapılan operasyonlarla ele geçirdiği Bitcoin’leri satmaya başladığına dair çıkan haberler piyasayı endişelendirdi. Bu olumsuz gelişmeye ek olarak Bitcoin ETF piyasasından çıkışların devam etmesi de BTC fiyatını baskılamaya devam ediyor.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: KAZAN

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Alman Hükümeti Bitcoin satışı gerçekleştirdi

Piyasada hızla yayılan yeni bir gelişme, Alman Hükümetinin daha önce film korsanlığı yapan bir web sitesinden ele geçirdiği yüksek miktardaki Bitcoin’leri satmaya başladığına yönelikti. Hükümetin son 24 saatte 195 milyon dolar civarında Bitcoin sattığı bildirilirken Almanya’nın elinde yaklaşık 3 milyar dolar değerinde BTC bulunması tedirginliği artıran bir durum olarak ortaya çıkıyor.

Alman hükümetinin satış yaptığına dair çıkan haberler olumsuzluk oluştururken dün MicroStrategy’nin 786 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurması fiyatlamada olumlu bir etki yaratmadı.

Bitcoin ETF’lerden 140 milyon dolar çıkış kaydedildi

Bitcoin, dün güne pozitif başlamıştı ve kripto para ABD işlem saatlerine kadar 66.400 dolar kadar yükseldi. Ancak ABD’de işlemlerin başlamasının ardından satışların da hızlandığı görüldü.

Sonuç itibarıyla BTC, günü 64.500 dolar seviyesinde kapatırken haftanın son işlem gününe ekside başladı. Diğer yandan dünkü kripto ETF piyasasıyla ilgili SoSoValue verilerine göre ABD spot Bitcoin ETF’lerinden toplam 139,88 milyon dolara yakın net çıkış gerçekleşti. Böylece ABD’de spot Bitcoin ETF çıkışları art arda 5. güne ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.