Dolar 32,5466
Euro 34,9902
Altın 2.438,74
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Milpa, BIST’teki yatırım şirketini satın aldı: Hisse tavan fiyatına yükseldi

Milpa, BIST’teki yatırım şirketini satın aldı: Hisse tavan fiyatına yükseldi

Milpa, BIST’teki yatırım şirketini satın aldı: Hisse tavan fiyatına yükseldi
20 Haziran 2024 14:50
27

Investing.com – Yıldız Holding A.Ş.’nin %93,03’üne sahip olduğu Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul A.Ş.’nin (UFUK) paylarının tamamı, toplam 48.000.000 dolar bedel karşılığında Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Bulls Yatırım Holding A.Ş, 1000 Yatırımlar Holding A.Ş. (BINHO), MYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. (özel portföy yönetim hizmeti verilen müşterileri adına) tarafından satın alındı.

Bu satın alımda Re-Pie Portföy yatırımcısı olarak Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat A.Ş.’nin de yer aldığı bildirildi.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi KAZAN kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Ufuk Yatırım’ın çoğunluk hissesi Milpa’ya geçecek

Milpa tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada şirket, satıcının Ufuk Yatırım sermayesinde sahip olduğu payların %67’sine denk gelen 29.198.360,207 TL nominal değerli 2.919.836.020,7 adet payı, Hisse Alım Satım Sözleşmesi’nde öngörülen bazı uyarlamalara tabi olmak üzere 32.160.000 dolarlık bedel üzerinden, bu tutarın 17.960.000 dolarlık kısmının imza tarihindeki Türk lirası kuru üzerinden ilk ödeme ve kalanın Hisse Alım Satım Sözleşmesindeki koşul ve şartlarda kapanışın gerçekleşmesi halinde, kapanış tarihindeki Türk Lirası kuru üzerinden ödenerek satın alınmasına karar verildiği bildirildi.

KAP’a yapılan açıklamada ayrıca Hisse Alım Satım Sözleşmesine taraf diğer alıcıların ödeme yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, ilgili alıcının satın alacağı payların Milpa tarafından ödeme yapmayan ilgili alıcının payına karşılık tutar ödenmek suretiyle Hisse Alım Satım Sözleşmesi’ndeki koşul ve şartlarda kapanışın gerçekleşmesi koşuluyla satın alınacağı belirtildi.

MIPAZ Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çevik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Stratejik büyüme hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu sözleşmenin, gelecek dönemde ve büyüme yolculuğumuzda önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”

Bulls Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya ise bu ortaklığın ve yaratılan sinerjinin önemine vurgu yaparak, “imzalanan sözleşme doğrultusunda işlemin gerçekleşmesi ile bu yatırımın geleceğe yönelik büyüme, istihdam ve kârlılık üzerinde olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

Bayram öncesi seans kapanışının ardından yapılan açıklama sonrasında ilk işlem gününde MIPAZ payının güne %6,78 yükselişle başladıktan sonra tavan fiyatı olan 88,4 TL’ye yükseldiği görüldü.

Satışa konu olan Ufuk Yatırım’ın payları ise 14 Haziran’daki işlemlerde olduğu gibi bugün de güne tavan fiyatından başladı ve 484 TL’ye yükseldi. Bu arada iki hissenin de InvestingPro adil değer hesaplamasına göre %50’ye yakın primli hareket ettiği öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.