Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Eğer Zelda karakterini oynamak istiyorsanız artık mümkün

Zelda efsanesi “Echoes of Wisdom” ile Nintendo Switch’te 26 Eylül’de oyuncularla buluşacak. Oyunun en büyük yeniliği, bu kez Zelda olarak oynayabilme imkanı sunması.

Eğer Zelda karakterini oynamak istiyorsanız artık mümkün
20 Haziran 2024 00:06
40

Nintendo’nun yalnızca yeniden yapımlar ve ikinci sınıf oyunlar yayınlayacağını mı düşünüyordunuz? Tekrar düşünün. Salı günü düzenlenen Nintendo Direct yayınında, şirket yepyeni bir Legend of Zelda oyunu duyurdu. Nintendo, hayranların uzun zamandır beklediği bir rüyayı gerçekleştirmeye hazırlanıyor; bu oyunda Zelda olarak oynayabileceksiniz.

“Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” adlı oyun, diğer Zelda oyunlarının bittiği yerde başlıyor. Link, Ganon’u yendikten hemen sonra, Prenses Zelda’yı kurtarmak üzereyken bir yarık tarafından başka bir boyuta çekiliyor. Bu durum, oyunun senaryosunu tamamen tersine çeviriyor; artık Hyrule’u ve Link’i kurtarma görevi Zelda’ya düşüyor.

Oyunun oynanışı, en iyi Zelda oyunlarında olduğu gibi yukarıdan aşağıya bir perspektifle sunuluyor ve Link’s Awakening’in yeniden yapımının sanat stilini ödünç alıyor. Serinin yapımcısı Eiji Aonuma, ekibinin bir Zelda oyunu için yeni bir oyun tarzı yaratmak istediğini belirtti.

Zelda’nın ana aracı bir kılıç yerine trirod adı verilen bir alet. Bu aletle birçok öğeyi kopyalayabiliyor ve bu “yankılar” sayesinde dünyada dolaşabiliyor. Bu özellik, Tears of the Kingdom’daki sandbox bulmaca çözme unsurlarını Echoes of Wisdom’a taşıyor. Savaşlarda yankı öğelerini düşmanlara fırlatabilir ve hatta Zelda için savaşacak canavar yankıları oluşturabilirsiniz. Oyunu denemek için çok beklemeniz gerekmiyor. “Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” 26 Eylül’de Nintendo Switch’e geliyor. Aynı gün, Hyrule temalı bir Nintendo Switch Lite da satışa sunulacak.

Nintendo’nun yalnızca eski oyunları yeniden düzenleyeceği veya ikinci sınıf oyunlar çıkaracağı düşüncesi boşa çıktı. Şirket, Salı günü düzenlenen Nintendo Direct yayınında, hayranları heyecanlandıracak yeni bir Legend of Zelda oyununu tanıttı. Bu yeni oyun, oyuncuların uzun zamandır beklediği bir yeniliği sunarak Zelda olarak oynama imkanı veriyor.

“Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” oyunu, diğer Zelda oyunlarının sonlandığı noktada başlıyor. Link, Ganon’u yenip Prenses Zelda’yı kurtarmak üzereyken, bir yarık tarafından başka bir boyuta çekiliyor. Bu kez, Hyrule’u ve Link’i kurtarma görevi Zelda’ya düşüyor.

Oyun, en iyi Zelda oyunlarında olduğu gibi yukarıdan aşağıya bir perspektifle oynanıyor ve Link’s Awakening’in yeniden yapımının sanat stilini kullanıyor. Serinin yapımcısı Eiji Aonuma, ekibinin bu oyun için yeni bir oyun tarzı yaratmak istediğini belirtti. Zelda’nın ana aracı trirod adı verilen bir alet. Bu aletle birçok öğeyi kopyalayabiliyor ve bu “yankılar” sayesinde dünyada dolaşabiliyor. Bu özellik, Tears of the Kingdom’daki sandbox bulmaca çözme unsurlarını Echoes of Wisdom’a taşıyor. Savaşlarda yankı öğelerini düşmanlara fırlatabilir ve hatta Zelda için savaşacak canavar yankıları oluşturabilirsiniz. Oyunu denemek için çok beklemeniz gerekmiyor. “Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” 26 Eylül’de Nintendo Switch’e geliyor. Aynı gün, Hyrule temalı bir Nintendo Switch Lite da satışa sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.