Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

CDK siber kesintisi ABD’deki otomobil satıcılarını yine sekteye uğrattı

CDK siber kesintisi ABD’deki otomobil satıcılarını yine sekteye uğrattı

CDK siber kesintisi ABD’deki otomobil satıcılarını yine sekteye uğrattı
20 Haziran 2024 22:07
45

ABD’deki otomobil bayileri, perakende teknoloji ve yazılım sağlayıcısı CDK’da üst üste ikinci gün yaşanan siber kesinti nedeniyle aksaklıklar yaşıyor. Çarşamba günü başlayan kesinti, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da BMW Group altında faaliyet gösteren bazı bayiler de dahil olmak üzere bir dizi bayiyi etkiledi.

BMW Kuzey Amerika, CDK kesintisinin bayileri üzerindeki etkisini kabul etti ve müşteri bilgi güvenliğinin önemini vurguladı. Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği de endişelerini dile getirerek, bayilerin siber olayın tüm boyutlarını anlamak ve uygun önlemleri almak için CDK’dan aktif olarak ayrıntılar istediğini belirtti.

Nisan 2022’de Brookfield Business Partners tarafından 6.41 milyar dolara satın alınan CDK, hizmetlerini derhal eski haline getirmek için çalışıyor. Şirket siber olayı ele almak üzere Çarşamba günü tüm sistemlerini kapatma kararı almıştı.

Kesinti, özel bir araç satıcısı olan Holman’ın telefon sistemlerini de etkiledi ve kesintinin yaygın niteliğini vurguladı. CDK henüz olayla ilgili spesifik ayrıntılar ya da hizmet restorasyonu için tahmini bir süre vermedi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.