Dolar 32,6431
Euro 35,3323
Altın 2.474,08
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Sokak hayvanları nasıl uyutulacak? AK Parti’den yeni açıklama var

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, uzun süredir tartışma konusu olan başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Güler “Uyutulma olmak zorunda, yasada ötanazi diye geçecek.” ifadesini kullandı. Güler, uyutmaya veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Sokak hayvanları nasıl uyutulacak? AK Parti’den yeni açıklama var
19 Haziran 2024 17:27
46

Sokaklardaki başıboş köpeklerle ilgili tartışma konusu olan kanun teklifiyle ilgili AKParti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamada bulundu. Güler, köpeklerin uyutulmak zorunda olduğunu belirterek bu konuda karar verici konumunda veterinerlerin ve kamu yöneticilerinin olacağını söyledi.

“KUDUZ RİSKİ TAŞIYAN HAYVANLAR VAR”

Henüz meclise gelmeden özellikle uyutma seçeneğiyle tartışmalara neden olan başıboş köpeklereyönelik kanun teklifinde sona gelindi. Temmuzda Meclis’e sunulması beklenen teklifle ilgili CNN Türk’e konuşan Güler,”Kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız.” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler

UYUTMA YASADA “ÖTANAZİ” DİYE GEÇECEK

Güler, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlarla ilgili uygulamanın “öldürülme” ya da “uyutulma” değil, “ötanazi” tanımıyla yasada yer alacağını belirtti.

“VETERİNER HEKİM VE KAMU YÖNETİCİLERİ KARAR VERECEK”

Ötanaziye kararın nasıl verileceği konusunda da bilgi veren Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek durumdaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimlerin ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Teklifte en önemli başlığın kısırlaştırma olacağını vurgulayan Güler, kısırlaştırmayla birlikte sahiplendirmenin de özendirileceğini söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.