Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Apple tedarikçisi TDK, katı hal bataryalarda devrimsel bir gelişme kaydetti

Devasa elektronik üreticisi TDK Corporation, firmanın geleneksel katı hal bataryalarının enerji yoğunluğundan yaklaşık 100 kat daha fazla olan 1.000 Wh/L enerji yoğunluğuna sahip yeni nesil katı hal bataryası CeraCharge için yepyeni bir malzeme …

Apple tedarikçisi TDK, katı hal bataryalarda devrimsel bir gelişme kaydetti
19 Haziran 2024 20:22
49
Devasa elektronik üreticisi TDK Corporation, firmanın geleneksel katı hal bataryalarının enerji yoğunluğundan yaklaşık 100 kat daha fazla olan 1.000 Wh/L enerji yoğunluğuna sahip yeni nesil katı hal bataryası CeraCharge için yepyeni bir malzeme geliştirdi. Firma, küçük seramik hücre çözümü sayesinde CeraCharge’ın en iyi sıvı elektrolitli bataryaların iki katından fazla şarj tutabileceğini iddia ediyor.

Katı hal bataryalarda önemli gelişme

Japon TDK’nın teknolojisi, kablosuz kulaklıklar, işitme cihazları ve hatta akıllı saatler gibi çeşitli giyilebilir cihazlarda kullanılabilecek ve mevcut madeni para boyutundaki bataryaların yerini alabilecek bir çözümü hedefliyor.

Tescilli malzeme teknolojisiyle oksit bazlı katı elektrolit ve lityum alaşımlı anotların kullanımı sayesinde TDK Corp., seri üretim katı hal bataryalarından önemli ölçüde daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip bir malzeme geliştirmeyi başardı. Yeni malzeme, TDK Corp.’un mevcut seri üretim bataryalarından yaklaşık 100 kat daha fazla, litre başına 1.000 watt-saat enerji yoğunluğuna sahip. Karşılaştırmak gerekirse, rakiplerin sunduğu katı hal bataryalar yaklaşık 50 Wh/l iken, geleneksel sıvı elektrolit madeni para şeklindeki bataryalar ise yaklaşık 400 Wh/l enerji sağlıyor.

Firma yeni buluşunu hızlı bir şekilde seri üretime geçirmeyi bekliyor. Bu bağlamda firma, ilk prototip örneklerini önümüzdeki yıl müşterilerine gönderecek. Bunu hemen ardından seri üretim takip edecek. TDK Corp.’un adını çok duymasak da müşterileri arasında Apple, Samsung, Hyundai, Ford gibi devasa firmaların olduğunu belirtmek önemli.

Katı hal bataryalar, lityum iyon bataryalardan daha fazla enerji depolayabildikleri ve daha hızlı şarj olabildikleri için potansiyel olarak oyunu değiştirebilecek bir teknoloji olarak görülüyor. TDK Corp., yeniliğin kablosuz kulaklıklar, işitme cihazları ve akıllı saatler de dahil olmak üzere insan vücuduyla doğrudan temas eden çeşitli cihazlarda kullanılabileceğini söylüyor. Bataryaların tamamen seramik malzemeden, oksit bazlı katı elektrolit ve lityum alaşımlı anotlardan üretilmesi bekleniyor. Öte yandan firmanın giyilebilir cihazları hedeflemesinin başlıca nedenlerinden birisi de seramiğin kırılgan oluşu. Ölçeği büyütmek (örneğin otomobiller) bu bataryalarda yapısal bütünlüğü zorlayabilir.

Daha Fazla Video
donanimhabercom Instagram Takip Et

Xiaomi’den fütüristik su tabancası

Exadious 2 ay önce

Efsane Türkiye’ye gelse alırım..

E
E_Y_B_H_P_T 3 ay önce
2

O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz. Aynısını küçükken ışıklı ayakkabımda yaşamıştım oradan biliyorum. Ayakkabıma yan bakmaktan düz yürüyemiyordum. Hava atmaktan ziyade o havayı yaşamayı tercih ederim. 7 de olsam 70 de olsam kararım değişmeyecek.

emrahmt 4 ay önce

Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]

garez41 4 ay önce

Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.

Rindaman 5 ay önce

Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..

D
DH Misafiri 6 ay önce

hocam 4x daha iyi direk hs attirir

Mstt.2010 7 ay önce

Über

SUPERSONICQ 7 ay önce

Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x’e de çekebilirsin falan 😀

SupremeMasterr 8 ay önce

Muskun alev tabancası vs bu

ccguven 9 ay önce
2

İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.

rszx247 9 ay önce

Yakında su atan F18 falanda yaparlar 🙂

X
xsw 9 ay önce
1

Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu…

alex59 10 ay önce
2

Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.

Rhodope Thrax 10 ay önce

fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.

RaptorFX 10 ay önce

Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.