Dolar 32,6095
Euro 35,3551
Altın 2.474,92
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Apple odağını daha uygun fiyatlı Vision kulaklığa kaydırıyor

Apple odağını daha uygun fiyatlı Vision kulaklığa kaydırıyor

Apple odağını daha uygun fiyatlı Vision kulaklığa kaydırıyor
19 Haziran 2024 19:06
49

Information tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) yeni nesil üst düzey Vision Pro kulaklığının geliştirilmesine ara verdi. Bu karar, teknoloji devinin çabalarını daha uygun maliyetli bir Vision modeli üzerinde yoğunlaştırmayı hedeflemesinden kaynaklanıyor.

Bir bileşen üreticisindeki bir çalışanın ve kulaklık tedarik zincirindeki başka bir kişinin ifadelerine dayanan rapor, daha uygun fiyatlı Vision kulaklığın önümüzdeki yılın sonundan önce piyasaya sürülmesinin beklendiğini gösteriyor. Yeni modelin üst düzey muadiline kıyasla daha az özellik sunacağı söyleniyor.

Apple, satışları artırmak için stratejik bir hamle olarak, fiyatı 3.500 dolar olan mevcut Vision Pro’yu Çin ve Japonya da dahil olmak üzere sekiz ülkeye daha tanıtmayı planlıyor. Bu genişleme, başlangıçta büyük ilgi gören cihaz için beklenenden daha yavaş olan talebe bir yanıt niteliğinde.

Üst düzey kulaklığın geliştirilmesinin askıya alınması Apple’ın stratejisindeki bir değişimi yansıtıyor, zira şirket daha önce Vision ürününün iPhone serisinin standart ve Pro modellerine benzer iki versiyonunu sunmayı planlamıştı.

Geçtiğimiz yıl boyunca Apple, Vision Pro’nun halefine kademeli olarak önem vermeyerek çalışanları projeden ayırdı ve birinci nesil model için bileşen maliyetlerini düşürmenin yollarını aradı.

Apple’ın bu ayın başındaki yıllık geliştirici konferansında şirketin yapay zeka girişimleri ve ChatGPT’nin yaratıcıları OpenAI ile yeni bir ortaklık sergilendi. Etkinliğin ardından Apple hisseleri bu yıl %11’in üzerinde bir artış göstererek, şirketin Çin’deki zayıf iPhone talebi nedeniyle zorluklarla karşılaştığı yılın başlarında daha iyi bir performans sergiledi.

Apple, ürün gamındaki bu son gelişmeyle ilgili henüz bir yorum yapmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.