Dolar 32,6064
Euro 35,3296
Altın 2.474,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Akıllı telefonları artık haftada bir kez şarj edeceksiniz!

Apple ve Samsung’a pil tedariği yapan bir şirket, enerji yoğunluğu 100 kat daha iyi olan bir batarya geliştirdi.

Akıllı telefonları artık haftada bir kez şarj edeceksiniz!
19 Haziran 2024 21:36
64

Apple ve Samsung gibi şirketlere batarya tedariği sağlayan bir firma, pil teknolojilerinde önemli bir adım attı. TDK isimli şirket, yeni teknolojisi sayesinde batarya performansı ve kapasitesinde büyük atılımlar yapabileceğini söyledi. 100 kat daha fazla enerji yoğunluğu sunabileceğini iddia etti.

100 kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahip pil geliştirildi

TDK, katı hal pilleri için mevcut çözümlerden 100 kat daha fazla enerji yoğunluğu sunan bir malzeme geliştirdiğini açıkladı. CeraCharge olarak adlandırılan katı hal pili, lityum alaşım ve oksit bazlı bir katı elektrolit kullanıyor.

Bu yenilikç bileşim, pillerin 1000Wh/L enerji yoğunluğuna sahip olmasını sağlıyor. Bu da şu anda Apple cihazlarında kullanılan seri üretim pillere kıyasla 100 kat artış anlamına geliyor.

Şirketin devrim niteliğinde olduğunu iddia ettiği pil teknolojisi, çeşitli teknolojik cihazlara daha uzun pil ömrü sunabilir. Akıllı telefon, saat, kulaklık ve diğer giyilebilir cihazların haftalık veya aylık şarj edilebileceği aktarıldı.

TDK, enerji kapasitesindeki büyük artışa ek olarak, oksit elektrolitin bataryayı daha güvenli hale getirdiğini dile getirdi. Bu da aşırı ısınma ve patlama riskini ortadan kaldırıyor. Yeni piller ayrıca tek kullanımlık pilleri yasaklayan AB düzenlemeleriyle de uyumlu.

TDK bu teknolojiyi seri üretime geçirmek için çalıştığını ifade etti. Apple ve Samsung gibi müşterilere örnek sevkiyatları önümüzdeki yıl sunmayı planlanıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.