Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Hatay’da kaybolan Mehmet Döner’i arama çalışmaları 3 gündür sürüyor

Hatay’da şizofreni hastası bir adam, arife günü Yayladağ’a çalışmaya gitti ve rahatsızlanarak dinlenmeye başladı. O zamandan bugüne kayıp olan adamın ailesi, kendisini görenlerin bildirmesi için yardım istiyor.

Hatay’da kaybolan Mehmet Döner’i arama çalışmaları 3 gündür sürüyor
18 Haziran 2024 10:52
25

İHA

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan şizofreni hastası Mehmet Döner, arife günü kayboldu.

Kurban Bayramı’nı buruk yaşayan Döner ailesi, yakınlarının hayati tehlikesi olup-olmadığını merak ediyor ve gelecek umutlu haberi bekliyor.

Arife günü çalışmaya gitmişti

Yayladağı ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Mehmet Döner, Kurban Bayramı arifesinde Şenköy Mahallesi’ne çalışmaya gitti.

İnşaat işinde çalışan 51 yaşındaki Döner, rahatsızlandığı için bir ağacın altında dinlenmeye başladı.

Rahatsızlandığı için dinlenmeye ayrıldı

Bir süre dinlenen Döner, saat 10.30’ta yoldan aşağıya doğru giderek gözlerden kayboldu.

Döner’in kaybolduğunun iş bitiminde farkına varan arkadaşları, şizofreni hastası adamı 2 saat aradıktan sonra eve gittiğini düşünerek aramayı bıraktılar.

Ailesi, kayıp ihbarında bulundu

Şizofreni hastası olan Döner’i sabah saat 10.30’dan sonra gören olmadı ve kayıplara karıştı. Döner’in hayatından endişelenen ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve AFAD arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kaybolmasından bu yana 3 gün geçti

Döner’in kaybolmasından bu yana 3 gün geçmesine rağmen henüz bir haber alınamadı. Arama çalışmalarına devam eden ekipler, Döner’in kaybolduğu yerden başlayarak mahalleyi aramaya devam ediyorlar.

Aile umutla bekliyor

Özel eğitimli köpeklerde, arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Kaybolan Mehmet Döner’in kızı Simge Döner ve ailesi gelecek haberi umutla bekliyor.

“Abimin bulunmasını istiyorum ve görenlerin bize ulaşmalarını istiyoruz”

Kaybolan Mehmet Döner’in kardeşi olan Ahmet Döner, ağabeyinin arkadaşlarıyla çalışmaya gittiğini ve sonrasında kayıplara karıştığını belirterek, şöyle konuştu:

Burada çalışırken saat 10.30’da rahatsızlandığını söylemiş. Arkadaşları, abimin ağacın altında dinlenmesi gerektiğini söylemişler. Oradan aşağıya doğru inip, evin gölgesinde oturmuş. Arkadaşları o saatten sonra görmemişler. Arkadaşları işi 14.30’da bitirmişler. Arkadaşları araçla geldikleri için abimi, saat 14.30’tan 16.30’a kadar aramışlar. Arkadaşları aradığında bulamayınca evine gitmiştir diye düşünerek aramayı bırakmışlar. Akşam 20.30’ta ablam beni arayarak ‘abin yanında mı?’ diye sorduğunda ‘yok yanımda değil’ dedim. Ablama ‘ne oldu?’ diye sorunca ‘abin kayboldu’ dedi.

“Akşamları termal drone ile aradılar”

Hemen 112’yi arayarak kayıp ihbarında bulundum. Sonra jandarmayı da aradım. Bayram arifesinden bugüne kadar arama çalışmaları devam ediyor. Akşamları termal drone aradılar. Jandarma ve AFAD ekipleri aramalara devam ediyor. Abim şizofreni hastasıdır. Abimin bulunmasını istiyorum. Görenlerin bize ulaşmalarını istiyoruz.

“Babamın bir an önce bulunmasını istiyorum”

Babasından gelecek haberi umutla bekleyen Simge Döner, ise şu ifadeleri kullanıd:

Babam 3 gündür kayıp. Yayladağ ilçesi Şenköy Mahallesi’ne çalışmaya gelmişler. Babamı saat 10.30’dan sonra gören olmamış. Burada jandarma, AFAD ekipleri ve gönüllü insanlarla birlikte aramalara devam ediyoruz. Babamın bir an önce bulunmasını istiyorum. Aradan bayağı zaman geçtiği için hayati tehlikesi var mı yok mu bilmiyoruz. Hiçbir haber alamıyoruz. Görenlerin ve duyanların bize haber vermelerini rica ediyoruz.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.