Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Hareket Halindeki Hisse Senetleri: Autodesk, Broadcom, Best Buy Kazanıyor; Coinbase Düşüyor

Hareket Halindeki Hisse Senetleri: Autodesk, Broadcom, Best Buy Kazanıyor; Coinbase Düşüyor

Hareket Halindeki Hisse Senetleri: Autodesk, Broadcom, Best Buy Kazanıyor; Coinbase Düşüyor
17 Haziran 2024 19:07
24

Investing.com — Yatırımcılar önemli ekonomik göstergelerin açıklanmasına hazırlanırken ve birkaç Federal Rezerv yetkilisinin konuşmalarını dinlemeyi planlarken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazartesi günü karışık bir performans gösterdi.

İşte bugünkü önemli ABD hisse senedi hareketlerinden bazıları:

  • Autodesk (ADSK) hisseleri, yatırım şirketi Starboard Value’nun tasarım yazılımı üreten şirkette yaklaşık 500 milyon dolar değerinde bir hisse satın almasının ardından %5,2 oranında arttı. Starboard Value şimdi Autodesk içinde operasyonel değişiklikler için bastırıyor.

  • GameStop (GME) hisseleri, şirketin bugün yapılması planlanan ve önceki hafta çok sayıda hissedarın katılmaya çalışmasından kaynaklanan teknik bir sorun nedeniyle ertelenen yıllık genel kurul toplantısı öncesinde %1 oranında düşüş gösterdi.

  • UBS (UBS) hisseleri, İsviçreli finans kuruluşunun artık feshedilmiş olan tedarik zinciri finansman şirketi Greensill Capital ile bağlantılı Credit Suisse fonlarındaki hisseleri için yatırımcılara geri ödeme yapmak üzere yaklaşık 900 milyon dolar tahsis etme niyetini açıklamasının ardından %1,4 oranında arttı. Bu miktar, yatırımcılara borçlu olunan toplam tutarın %90’ını temsil ediyor.

  • Best Buy (BBY) hisseleri, UBS’in olumlu bir tahmine işaret eden ve elektronik perakende şirketinin devam eden yeniden yapılanma çabalarını vurgulayan yatırım notunu ‘nötr’den ‘al’a yükseltmesinin ardından %3,2 oranında arttı.

  • Primo Water (PRMW) hisseleri, su şişeleyen şirketin BlueTriton Brands ile sadece hisselerin değiş tokuş edileceği bir işlemle birleşme planlarını açıklamasının ardından %4 değer kaybetti.

  • Coinbase (NASDAQ:COIN) hisseleri, dünyada en yaygın kullanılan kripto para birimi olan bitcoin fiyatındaki ek düşüşlerden etkilenerek %3 oranında azaldı.

  • AMC Networks (AMCX) hisseleri, medya şirketinin 125 milyon dolarlık yeni bir dönüştürülebilir borç arzı açıklamasının ardından %32 düştü.

  • Broadcom (AVGO) hisseleri %3,7 oranında artarak yükseliş eğilimini sürdürdü. Şirketin geçen hafta ikinci çeyrek mali sonuçlarını ve mevcut hisselerini daha fazla hisseye bölme niyetini açıklamasından bu yana hisse fiyatı %23 yükseldi.

  • Corning (GLW) hisseleri, piyasa analistlerinin hisse senedinin notunu olumlu bir görünüme işaret eden ‘overweight’ olarak değiştirmesinin ardından %3,6 oranında artış gösterdi.

  • Tesla (TSLA) hisseleri, Şangay’ın Tesla’nın en sofistike otonom sürüş yazılımının denemelerine izin verdiğine dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından %4,75 oranında artış gösterdi.

Lon Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.