Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin bayramlaşma programında konuşarak CHP’yi iadeiziyareti sonrası ortaya çıkan gündemle ilgili “Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz
17 Haziran 2024 18:56
27

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi’ndeki 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programına videokonferansla katılarak yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

“MUHALEFET YAPICI BİR TUTUM BENİMSEMELİ”

Konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını hatırlatan Erdoğan iç siyasetle ilgili de “Muhalefet cenahında yıkıcı, provokatif bir dil yerine artık farklı üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir.” diyerek Cumhur İttifakı’nın güçlü olmasının Türkiye’nin güçlü olması anlamına geldiğini söyledi.

“FİLİSTİN BAYRAMI YİNE BURUK GEÇİRİYOR”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor; barışa hasret bir şekilde geçiriyor

İsrail utanç verici katliamlar yapıyor. Gazze’deki katliama tepki göstermek insanlık vazifemiz. Dünya İsrail’e set çekmek zorunda. Kalıcı barışın tesisi için imkanlarımızı seferber ettik. Soykırım sorumluları hesap vermeli.

“FİLİSTİN’İ DAHA FAZLA DEVLETİN TANIMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İslam dünyasının yekvücut olarak hareket etmesi için yoğun çaba halindeyiz. Filistin Devleti’ni daha fazla devletin tanıması için çalışıyoruz. Diğer dramlara da sessiz kalmıyoruz. Sudan’daki kardeş kavgasının sona ermesi için çabalarımız devam ediyor.

Mazlumların imdadına koşuyoruz. Büyük bir devletin mensupları olarak, bundan sonra da mazlumun eli, dili olmaya devam edeceğiz. İslam dünyasındaki dramlara sessiz kalmayız.

“SEÇİMSİZ 4 YILI REFORMLARLA DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ”

Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor ve her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz 4 yılı her alanda dev proje ve reformlarla dolu dolu geçirip tek günün bile heba olmasına izin vermeyeceğiz. Ekonomi programımız olumlu mecrada ilerliyor.

“ENFLASYONDAN DAHA İYİ HABERLER ALACAĞIZ”

Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha iyi haberler alacağız. Türkiye’yi terörden kurtarana dek bize dinlemek yok. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi peyderpey yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu bitirip hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz.

“GERİLİM PEŞİNDE OLMADIK”

Biz gerilim kavga münakaşa peşinde olmadık, bugün de değiliz. Bizim yolumuz millete hizmet yoludur. Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Seçimsiz 4 yılı Türkiye Yüzyılı’na yakışı eserlerle, reformlarla dolu dolu geçirerek bir tek günün bile heba olmasına izin vermeyeceğiz.

Üretim, ihracat ve istihdam alanlarında çok iyi bir yerdeyiz. Terörle mücadeledeki kazanımlarına her gün bir yenisini ekliyoruz. Savunma sanayide çığır açan hamlelerimiz devam ediyor.

Siz dava arkadaşlarıma güveniyorum. Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.