Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

3 milyon Müslüman hacı oldu

Üç milyondan fazla Müslüman dün hacı oldu. Arife günkü ‘Arafat vakfesi’ni takiben ‘Müzdelife vakfesi’ ve ilk şeytan taşlama sonrası milyonlar Kâbe’ye akın etti. Buradaki ‘ziyaret tavafı’ sonrası Safa ile Merve arasında sa’y yapıldı. Ardından hacı adayları ihramlarını çıkararak hacı oldu.

3 milyon Müslüman hacı oldu
17 Haziran 2024 04:25
48

Hac ibadeti için kutsal topraklarda olan ve önceki gün Arafat’ta vakfeye duran 3 milyondan fazla Müslüman dün hacı oldu. Vakfenin ardından otobüslerle Müzdelife’ye geçen hacı adayları, vakfe duasını yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı. Müslümanlar, gece yarısından itibaren kafileler halinde yaklaşık 4 kilometrelik yolu yürüyerek geçtikleri Cemerat’taki şeytan taşlama alanında, büyük şeytan olarak ifade edilen “Akabe Cemresi”ne 7 taş attı.

EL ELE GİTTİLER

İleri yaşta olan hacılar Cemerat bölgesine giderken birbirlerinin ellerini tutarak yürüdü. Cemarat bölgesine ilk olarak Türk hacı kafileleri gitti. Hac ibadetini tamamlamak için Allah’ın kendilerine güç ve kuvvet verdiğini ifade eden hacılar görevlerini tamamlamanın huzurunu yaşadı. Çok sayıda Müslüman, şeytan taşlamanın ardından uzun bir yürüyüşle ulaştıkları Kabe’de ziyaret tavafı ve Sa’yi gerçekleştirerek tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. Görevlerini tamamlayan Müslümanlar, hacı oldu.

Kabe’de Filistin duası

Kâbe’de kılınan bayram namazı öncesi, Kabe-i Şerif İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys tarafından verilen hutbede Filistin’e destek ve Mescid-i Aksa’nın kurtarılması için dua edildi. Sudeys, hutbede “Allahım, Mescid-i Aksa’yı saldırganların saldırılarından ve işgalci Siyonistlerin zulmünden koru. Allahım Filistin’deki kardeşlerimize zafer nasip et” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.