Dolar 32,9552
Euro 35,3381
Altın 2.457,25
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Sosyal medyayı karıştıran iş ilanı: Günde 10 saat, aylık 13 bin lira

Karabük’te bir otel ve restoranına garson arayan bir kurum, günde 10 saat çalışacak ve günlüğü 500 lira olacak eleman arıyor. İlan part-time olarak açılırken 10 saat için 500 TL verilecek olması sosyal medyayı karıştırdı. Söz konusu iş ilanı eleştirilerin odağında oldu.

Sosyal medyayı karıştıran iş ilanı: Günde 10 saat, aylık 13 bin lira
16 Haziran 2024 14:24
25

Karabük’te otel ve restoranına garson arayan bir kurumun verdiği ilanın şartlarında günlük çalışma süresinin 10 saat, günlük ücretin ise 500 TL olması sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Kurumun part-time olarak yayınladığı ilanda çalışma süresi ve ücreti dikkat çekerken ek haklarda sadece yemeğin olması tepki çekti.

SAATİ 50 LİRADAN ÇALIŞACAK GARSON ARANIYOR

Söz konusu ilanda, “Safranbolu Eski Çarşı’da bulunan otel konaklama restoran işletmesine garson aranıyor. Saati 50 liradan çalışacak bay-bayan garson arıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Part-time olarak açılan ilan için günlük maaş bilgisi 500 lira olarak paylaşılırken çalışma günleri ise haftada 6 gün olarak belirtildi. Yan haklarda sadece yemeğin bulunduğu ilanda ay üzerinde hesap yapıldığında işe alınacak kişinin maaşının 13 bin liraya geldiği belirlendi.

İlan, kısa sürede sosyal medyada yayılırken eleştirilerin de odağında oldu. Kullanıcılar ilandaki şartların ağırlığına tepki gösterirken, “İşçi değil, köle arıyorlar” yorumunda bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.