Dolar 32,9467
Euro 35,3247
Altın 2.456,15
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Osman Zeki Korkmaz: Şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçti

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu 20. ve son sırada tamamlayarak küme düşen İstanbulspor’un teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, şampiyonluk yarışının iki takım arasında geçtiğini söyledi.

Osman Zeki Korkmaz: Şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçti
16 Haziran 2024 14:36
24
AA

AA’nın Süper Lig’de geride kalan sezonun ardından teknik adamların değerlendirmelerine yer verdiği dosya haberlerin bu bölümünde, İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz’a yer verildi.

“Şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçti”

Süper Lig’de birçok takımın oyun gücünün beklenin altına kaldığını belirten Korkmaz, şu şekilde konuştu:

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı, çok büyük bir bölümde iki takım (Galatasaray ve Fenerbahçe) arasında geçti. Bu durum hedefsiz kalan diğer şampiyonluk adaylarının performanslarının düşmesine sebep oldu. Hem şampiyonluk yarışı hem düşme hattındaki yarışın son ana kadar devam etmesinden dolayı sezonun son haftalarında heyecan arttı. Bu ligimiz adına olumlu fakat ligin ortalama oyun gücü kesinlikle olması gerekenin çok altındaydı.

“İyi oyunla başarılabilecek bir hedef değildi”

Ligin 21. haftasında İstanbulspor’un başına geçtiğini anımsatan Osman Zeki Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

Biz göreve geldiğimizde bazı şeyler için artık çok geçti. Bir serüvene başlarken atılan ilk adımlar önemlidir. İstanbulspor ne yazık ki sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Sonrasında oyun gücünü futbol kamuoyunun da takdirini kazanacak bir noktaya getirdik fakat içinde bulunduğumuz durumu tersine çevirmek sadece iyi oyunla başarılabilecek bir hedef değildi.

“Önceliğimiz övgü ve ilgiyle izlenen bir takım oluşturmak”

İstanbulspor’un kendi oyun felsefesini sürdüreceğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

İstanbulspor, iki sezon önce 1. Lig’de play-off şampiyonluğu yaşadığı dönem ve sonrasında geçen sene aldığı skorlardan daha ziyade oynadığı oyunla spor kamuoyunun sitayişle bahsettiği bir takım olmuştur. Önümüzdeki sezonda da en büyük önceliğimiz kendine has karakteriyle övgü ve ilgiyle izlenen bir takım oluşturmak. Bu durumda sonuç zaten kendiliğinden gelecektir.

“EURO 2024’te grubundan çıktıktan sonra milli takımımıza limit koyamıyorum”

Osman Zeki Korkmaz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımı’ndan beklentisinin büyük olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

Her zamanki gibi Fransa, ev sahibi Almanya ve İspanya şampiyonluk adayları arasında. Fakat benim bu turnuvada İngiltere’den büyük bir beklentim var. Son turnuvadan edindiği tecrübe ve motivasyonla favorim İngiltere demek istiyorum. Milli takımımızın ise bu kaliteli oyuncu profiliyle öncelikle gruptan çıkması gerektiğini düşünüyorum. Gruptan çıkmak bir başarı değil ama Portekiz ve Çekya gibi turnuva hafızası yüksek iki takımın yanında ayrıca ilk defa turnuva oynamanın motivasyonuyla Gürcistan’ın bulunduğu grup tehlikeli senaryolar içeriyor. Grubundan çıktıktan sonra milli takımımıza limit koyamıyorum.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.